« Kesäkuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Uutiset « Takaisin
01.09.2017 [00:01] Welhojen edustusjoukkue valmis historialliseen liigakauteen

Welhot lähtee tulevaan liigakauteen uudistuneena, kun yksitoista viime kauden divarimestaria vaihtoi kesän aikana maisemaa. Uusina pelaajina joukkueeseen on saapunut maalivahtiosastoa vahvistamaan tullut Petri Lesch (M-team), Kajaanin Papasissa hurjaa jälkeä tehnyt Tuomas Rautiainen ja nuorten maailmanmestaruuden keväällä voittanut Eetu Sorvali (Josba). Lisäksi omista lahjakkaista junioreista joukkueeseen ovat nousseet Tuukka Varakas, Niko Uurtio, Mika Rissanen, Topias Kokkonen ja Kalle Karvinen. Päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen joukkueen rakenteeseen.

- Ensin suuri kiitos viime kauden joukkueelle, joka teki kovan työn ison palkinnon eteen. Nyt katse on ollut jo pitkään tulevassa ja meillä on seurana pitkällä jänteellä tietyt tavoitteet ja nyt ammumme lähtölaukaukset uudelle projektille. Joukkueen jokainen pelaaja on sitoutunut enemmän kuin kiitettävästi joukkueen jokapäiväiseen toimintaan, vaikka amatööriurheilu tuokin omat haasteensa. Lähtökohdat kauden onnistumiselle on todella hyvät ja joukkueesta löytyy kokeneiden pelaajien lisäksi useampi lahjakas juniori-ikäinen pelaaja. Olemme vahvistuneet myös taustojen suhteen ja olen tyytyväinen meidän laatuun arkisessa toiminnassa.


Viime kauden mestarijoukkue on kokenut muutoksia. Kuva: Jari Turunen

Omat kasvatit pääsevät pelaamaan kovimpia mahdollisia pelejä - kokeneet pelaajat mukana nuorten arjessa.

- Teimme kesällä nuorennusleikkauksen ja mukana on peräti kahdeksan A- ja yksi B-juniori-ikäinen pelaaja. Nuoriso-osasto on ottanut kesän aikana huikeita askeleita kohti huippu-urheilijan elämää ja pojat tulevat kehittymään kauden aikana entisestään isoissa rooleissa, kun pääsemme pelaamaan Suomen ja maailman parhaita pelaajia vastaan – se jos mikä kehittää peliämme joukkueena ja yksilöitä yksilöinä. Kokeneet pelaajamme ovat ottaneet nuorisokaartin lämpimästi mukaan joukkueeseen ja opastavat hienosti näitä tulevaisuuden huippuja kohti tuota päämäärää. Olemme käynnistäneet nuorten pelaajien mentorointiohjelman, jossa kokeneiden pelaajien siipien suojassa on yksi tai useampi lupaus. Tämä on saanut hyvän vastaanoton ja uskon, että tätä kautta pystymme kehittämään nuoria entisestään. Kommentoi Kainulainen.

Joukkue asettaa tulevan kauden tavoitteen lähiaikoina.

- Lähtökohtana on se, että olimme viime vuonna Suomen 14. paras joukkue. Tästä lähdemme parantamaan ja viikon päästä joukkue tulee asettamaan tavoitteen ja arvomaailman tulevalle kaudelle. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että pelaamisestamme löytyy hyviä elementtejä ja pystymme pärjäämään liigassa hyvin. Päävalmentaja Kainulainen päättää.

Welhojen Salibandyliigakausi alkaa lauantaina 23.9., kun Hämeenlinnan Steelers saapuu Kuopiohalliin. Ottelussa juhlistetaan Welhojen 20 -vuotista taivalta salibandykartalla.

Welhot 2017-2018. Suluissa viime kauden joukkue, jos ei Welhot.

Maalivahdit:

Kosti Jolkkonen

Petri Lesch (M-team)

Roni Tuononen

Puolustajat:

Aki Kolari

Jonni Koskinen

Iiro Lankinen

Riku Tuononen

Niko Uurtio (B-jun.)

Tuukka Varakas (B-jun.)

Roni Väänänen

Hyökkääjät:

Kalle Karvinen (B-jun.)

Jesper Kauhanen

Kalle Keränen

Topias Kokkonen (B-jun.)

Tero Korhonen

Janne Pitkänen

Juha Rautiainen

Tuomas Rautiainen (Papas)

Mika Rissanen (B-jun.)

Eetu Sorvali (Josba)

Olli Taskinen

Eero Vepsäläinen

Lisäksi joukkueen mukana harjoittelevat Jonne Antikainen, Henry Kuosmanen, Reijo Laitinen ja Aleksi Viinikainen.

Päävalmentaja:

Janne Kainulainen

Valmennus:

Pasi Purhonen

Joonas Toikkanen

Henri Tuhkanen

Fysiikka:

Tommi Hiltunen

MV-valmennus:

Niko Frilander

Joukkueenjohto:

Mika Murtorinne

Huolto:

Risto Tuononen

Manageri:

Petri Taskinen

Lähteneet: Sami Aalto (Loviisa), Niko Frilander (Valmennus), Pauno Kajoksinen (?), Joonas Kristiansson (?), Olli Laukkanen (Vehve), Joonas Makkonen (?), Mikko Niiva (?), Manu Rytkönen (Pisaba), Aku Taira (?), Matti Turunen (Apassit), Henri Tuhkanen (Valmennnus)

Kausikortit Welhojen Salibandyliigaotteluihin voit ostaa täältä

Yhteistyökumppanit
      
NettiTieto Oy