« Helmikuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Uutiset « Takaisin
21.05.2018 [17:51] Welhojen Janne Kainulainen mukaan Australian maajoukkueen valmennukseen

Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen on valittu Australian maajoukkueen apuvalmentajaksi. Joulukuun MM-kisoihin valmistuvan Australian päävalmentajana toimii Seppo Pulkkinen, joka on valmentanut mittavalla urallaan muun muassa Happeen Suomen mestariksi vuonna 2014. Kainulainen pelasi tuolloin Happeen mestaruusjoukkueessa.

Australian maajoukkue joutui etsimään uuden apuvalmentajan, kun Jyri Korsman siirtyi Sveitsiin Könizin päävalmentajaksi, eikä hän saanut seuralta lupaa toimia enää maajoukkuetehtävissä. Australian päävalmentajana toimiva Pulkkinen kommentoi Kainulaisen nimitystä seuraavanlaisesti.

- Oli edessä uuden huippukoutsin löytäminen. Vaikeaa se ei ollut, sillä Happee-taustalta löytyy aina hyviä koutseja. Janne Kainulainen on siis uusi aisaparini tässä projektissa. Erittäin tyytyväinen olen, että Kainu otti haasteen vastaan ja sai Welhoilta luvan tarttua tähän pestiin ja päästä keräämään kokemuksia miesten MM-kisoista. Tunnen Kainun jo monen vuoden ajalta ja tiedän hyvin kenen kanssa lähdemme tätä projektia viemään eteenpäin. Linja säilyy varmasti samana kuin Jyrinkin kanssa, sillä olemmehan saman koulukunnan valmentajia. Jyrin kanssa olemme tehneet tätä pestin vaihtoon liittyvää työtä ja Kainu on nopeasti kartalla. Suuntaamme heinäkuussa Australiaan harjoitusleirin pitoon. 

Kainulainen on innoissaan mahdollisuudesta toimia Australian maajoukkueen apuvalmentajana.

- On iso kunnia päästä toimimaan maajoukkuevalmentajana, ja kun suuri esikuvani Seppo kysyi minua mukaan projektiin, ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä. Pelaajana sain pelata Sepon valmennuksessa ja hänen elämänarvot ovat sellaisia, joista olen pyrkinyt ottamaan oppia omaan elämääni ja nyt on hienoa lähteä imemään lisää oppia Sepon aisaparina. Sepon ansiosta olen päässyt tutustumaan jo aiemminkin eri maiden salibandykulttuuriin, kun olemme olleet Espanjassa ohjaamassa salibandyleirejä. Nyt pääsen tutustumaan taas uuteen kulttuuriin ja tästä kokemuksesta saa varmasti paljon työkaluja tulevaisuutta varten.

MM-kisat joulukuussa Prahassa huipentaa projektin. 

- Seppo ja Jyri ovat tehneet loistavan työn Australian maajoukkueen projektin suhteen ja niiden suunnitelmien pohjalta on helppoa lähteä rakentamaan joukkuetta kohti joulukuun MM-kisoja. Toivon ja uskon, että pystymme viemään australialaista salibandyä eteenpäin ja oppimista tapahtuu molempiin suuntiin. Itsellä on ollut aina haaveena päästä MM-kisoihin ja nyt tämä unelma käy toteen. Toivottavasti tämä kokemus auttaa minua tulevaisuudessa, koska tavoitteenani on joku päivä voittaa MM-kultaa valmentajana, kommentoi Kainulainen. 

Kainulainen jatkaa normaalisti Welhojen valmentajana ja seuratyöntekijänä.

Australian salibandyliiton uutinen


Janne Kainulainen toimii Australian maajoukkueen apuvalmentaja. Kuva: Jari Turunen

Yhteistyökumppanit
       
NettiTieto Oy