« Huhtikuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Uutiset « Takaisin
16.10.2018 [15:24] Welhot Naiset II - kauden avaus Kuopiossa
 

VarTa-Welhot II 2-1

Welhojen naisten II joukkue pääsi sunnuntaina viimein pelikentille, kun naisten 3-divisioonan Savo-Karjala-lohko avattiin Studentialla. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli tuttu joukkue Varkaudesta ja peliin lähdettiin kolmella kokonaisella kentällä. Peli alkoi hyvin ja Welhot pääsi hyvin pyörittämään peliä hyökkäyspäädyssä. Ensimmäisessä erässä ei maaleja kuitenkaan nähty, vaikka VarTa tarjosi Welhoille mahdollisuuden ylivoimapeliin, kun VarTan pelaaja tuomittiin estämisestä kahden minuutin jäähylle. Welhojen maalilla pelannut Angela Buchholz pääsi ensimmäisessä erässä torjuntatöihin vain kolme kertaa, kun taas VarTan maalilla torjuntoja oli tuplasti.

Toinen erä aloitettiin siis tasalukemissa ja sama tilanne jatkui pitkään, sillä kummankaan joukkueen vedot eivät löytäneet tietään maalia kohti. Jännittäviä tilanteita ei erästä kuitenkaan puuttunut ja kun pelikello näytti aikaa 25:37 Welhoille vihellettiin viiden minuutin rangaistus erikoisesta tilanteesta: VarTan pelaaja nappasi Welhojen hyökkääjän mailan kainaloonsa ja taistelun tuoksinassa maila käväisi liian korkealla vaarallisen näköisesti ja osui VarTan pelaajaan. Tämän seurauksena Welhot pelasi loppuerän alivoimalla, minkä aikana VarTa pääsi vain kerran juhlimaan maalia iskemällä pallon riparista Welhojen maaliin. Loput rangaistuksesta Welhot taisteli kuitenkin huolellisesti eikä toisessa erässä nähty lisää maaleja. Kolmanteen erään lähdettiin siis VarTan johdossa 1-0.

Kolmannen erän alussa oli VarTan vuoro taas jäähyillä vaihtovirheen vuoksi. Welhojen ylivoima pyöri mallikkaasti ja vain sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Welhojen Heli Kietäväinen teki hienon maalin Assi Salomaan syötöstä. Noin neljä minuuttia myöhemmin VarTa meni kuitenkin uudelleen johtoon, kun Welhoilla oli vaihto kesken ja vastustajan pelaaja pääsi vapaasti maalille. Kuutisen minuuttia ennen pelin loppua, Welhot otti aikalisän ja tiivisti kokoonpanoaan pariin kentälliseen. Loput pelistä menikin Welhojen pyörittäessä, mutta vedot jäivät joko vastustajan pelaajiin tai viuhuivat hieman maalin ohi. Aivan pelin lopussa Welhot yritti vimmatusti tasoitusmaalia vaihtamalla maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan. Useista maalipaikoista huolimatta Welhojen vedot eivät kuitenkaan painuneet vastustajan maalivahdin taakse ja peli päättyi VarTan 2-1 voittoon. Torjuntoja Welhojen Angelalle tuli yhdeksän, kun taas VarTan maalivahti torjui pelin aikana 18 kertaa. Parhaina pelaajina palkittiin VarTalta maalivahti Senni Muuruvirta ja Welhoilta keskushyökkääjä Jade Hellsten.

 
Welhot-Kaiku 6-1

Päivän toisessa ottelussa vastaan asteli Kaavin Kaiku. Peli alkoi Welhottarien vahvalla hallinnalla. Ajassa 7:12 Laura Rautanen (#9) karvasi pallon oman kenttäpuoliskon oikeassa laidassa itselleen ja haki poikittaispystysyötöllä laituripariaan Miia Mielosta (#26), mutta vastustajan maalivahti katkoi syötön jaloillaan. Katkosta Kaiku pääsi hyökkäämään, mutta Laura haki pallon samasta kohdasta kenttää uudelleen itselleen. Tällä kertaa leventävä syöttö osui Miian lapaan. Kaikun maalivahti oli torjunta-asennostaan päätellen varma, että Miia ampuu itse, mutta pelinaisena Miia passasikin maalin takakulmalle kirmanneen Lauran lapaan nätin lätyn, josta Laura pääsi sijoittamaan pelivälineen tyhjiin. Ajassa 10:55 nähtiin kotijoukkueen toinen maali, kun sentterinä pelannut Taina Pellikka (#7) antoi laadukkaan leventävän syötön Miialle vasempaan laitaan. Miian veto kilahti takatolpasta alimpana miehenä kytistäneelle Heli Kietäväiselle (#17), joka täräytti pallon varmasti verkon perälle. Welhottarien kolmas maali näki päivänvalon ajassa 14:24, kun junioriketju pisti parastaan. Jade Hellsten (#2) antoi pallon Roosa Oikariselle (#16) kulmavaparista ja Roosa lähti kierrolle, mutta harhauttikin ovelasti vastustajan puolustajan käyttämällä palloa rystyllä ennen sen ampumista ohi Kaikun maalivahdin. Erätauolle mentiin Welhottarien ansaitussa 3-0 johdossa.

Toinen erä alkoi Kaikun pienoisessa painostuksessa, mutta kääntyi takaisin Welhottarille reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Liisi Soppela (#8) pääsi ampumaan pallon leventävästä poikittaissyötöstä yläpörsään. Welhottarien viidettä maalia tehtaillessa Heli pääsi pommittamaan useammankin kerran ja lopulta ajassa 22:59 pallo löysi tiensä ohi kaavilaisveskarin. Toisessa erässä ei nähty enää enempää maaleja ja tauolle asteltiin numeroin 5-0.

Kolmannessa erässä nähtiin päivän komein yksilösuoritus, kun Minna ”Mini” Pitkänen (#5) pyysi keskialueen oikeassa laidassa pallon pakilta ja toimi itse päivän kuumana puheenaiheena eli leventävänä syöttönä kuskaten pallon vasempaan laitaan keskialueen poikki ja ampui pallon aiheuttamansa sekasorron keskeltä (kolme kaavilaista karvaamassa palloa pois) nätisti takayläkulmaan. Numerot 6-0 ajassa 37:48.

Kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia Welhottarien Sabina Qvick (#3) avasi jäähytilinsä kopsauttamalla vastustajan mailaa oman maalin kulmalla. Welhottarien alivoima mureni vain 8 sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä. Alivoima peitti kyllä monta vetoa, mutta esityksestä huokui vielä av-pelin treenaamattomuus. Tässä siis varmasti yksi tulevien viikkojen treenikohteista. Kaavilaisten kavennus lukitsi pelin loppulukemiksi 6-1. Parhaana pelaajana palkittiin Welhottarilta joukkueen kapteeni Heli Kietäväinen (#17).

Vaikka Welhottarien esitys oli vakuuttavaa näin alkukauden peliksi, niin kokonaisuutena peli ei ollut aivan niin ylivoimaista kuin numerot antavat ymmärtää. Maalivahtien torjunnat menivät lähes tasan ja onkin mainitsemisen arvoista, että kotijoukkueen Tanja Kaipainen (#35) katkoi useita kaavilaisten niin sanotusti Tanjan syliin valuneita hyökkäyksiä. Katsomossa Kaikun kannattajat puhelivat, että Welhottarien liike kentällä oli aivan toista luokkaa kaavilaisiin verrattuna. Allekirjoittaneen silmin tämän lisäksi erityisesti karvauspeli toimi hyvin ja syöttöjäkin nähtiin ilahduttavan paljon. Luonnollisesti tässä vaiheessa kautta on vielä paljon parannettavaa, mutta olosuhteet huomioon ottaen uusilla (ja vanhoilla) kasvoilla viime vuodesta uudistunut joukkue pelaa jo tässä vaiheessa kautta kivasti yhteen. Pelaajia joukkueessa onkin oikein mukavasti. Tässä turnauksessa mukana oli kolmen ketjun lisäksi muutama ekstra-pelaaja ja sairasketjussa itseään parantelemassa vielä muutama lisää. Positiivisin mielin voimme suunnata 28.10. Varkaudessa pelattavia pelejä kohti. Tuolloin vastaan astelevat Coach Team ja OuPa.

Joukkueen sisäisesti päivän peleistä palkittiin pallopipolla (taistelijapalkinto) vahvasti alakerrassa rouhinut Sabina Qvick (#3), Mirkun Merisiilillä (ent. Simo-Siili, tsempparipalkinto) omalla esimerkillään ja iloisella asenteellaan joukkuetta luotsannut kapteeni Heli Kietäväinen (#17) sekä kultaisella lapiolla (MVP-pelaaja) tasaisen varmoin ottein sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan koko päivän työskennellyt Taina Pellikka (#7).

-Sairasketjussa henkilökohtaista kauden avaustaan odottava Maje #6-

Päivän tehot: Heli Kietäväinen 3+0, Miia Mielonen 0+2, Assi Salomaa 0+2, Laura Rautanen 1+0, Liisi Soppela 1+0, Minna Pitkänen 1+0, Roosa Oikarinen 1+0, Taina Pellikka 0+1, Ulla-Maija Kostiainen 0+1, Jade Hellsten 0+1

 

 

Yhteistyökumppanit
       
NettiTieto Oy