« Huhtikuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Uutiset « Takaisin
06.11.2018 [10:02] Welhojen Henri Tuhkanen MM-kisoihin Kanadan apuvalmentajaksi

Welhojen miesten joukkueen valmentaja, Henri Tuhkanen, on valittu Kanadan maajoukkueen apuvalmentajaksi. Kanada valmistautuu joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin suomalaisen valmennuksen johdolla, kun lajilegenda, Otto Moilanen, toimii joukkueen päävalmentajana ja lisäksi valmennustiimistä löytyy mm. LASBin päävalmentaja Teemu Varis. Suomalaista väriä nähdään myös Kanadan pelaajistossa, kun Nokian KRP:ssä tuhoa tekevä, Valtteri Viitakoski, edustaa Kanadaa MM-kisosisa. Tuhkasen pestin myötä Prahan MM-kisoissa nähdään kaksi Welhoa, kun taikureiden valmentaja, Janne Kainulainen, toimii Australian maajoukkueen apuvalmentajana. MM-kisat käynnistyvät 1.12.2018 Tšekissä, Prahassa.

Toista kautta Welhojen valmennustiimissä kovaa työtä tekevä Tuhkanen hyppäsi toimituksen piinapenkkiin. Millä mielin Kanadan peräsimeen?

- Todella innostunein mielin! Kyseessä on kuitenkin suhteellisen ainutkertainen mahdollisuus, jota olisi ollut hankala jättää väliin. Kiitokset jo tässä kohtaa perheelleni, työnantajalleni ja Welhoille, jotka kaikki näkivät asian samoin ja mahdollistivat projektiin osallistumisen käytännön puolesta, sekä tietysti Otolle luottamuksesta.

Pelaajaurallaan kuopiolaislähtöinen Tuhkanen saavutti Salibandyliigassa peräti seitsemän mitalia (1K, 3H, 3P), Josban ja Viikinkien väreissä. Tuleva projekti Kanadan peräsimessä on mielenkiintoinen. 

- Salibandyn historia Kanadassa on vielä suhteellisen lyhyt. Virallinen sarja perustettiin vuonna 2012 ja tällä hetkellä siinä pelaa viisi joukkuetta. Pelit pelataan turnausmuotoisesti ja turnauksia on vain muutama vuodessa. Tämän lisäksi pelataan kaupunkien sisäisiä sarjoja. Laji nähdään Kanadassa yhtäaikaisen opiskelun mahdollistavana, turvallisena ja edullisena vaihtoehtona sekä myös hyvänä oheisharjoitteluna lähes uskonnon asemassa olevalle jääkiekolle. Potentiaalihan on sitä myöten valtava ja maa onkin jo kuudetta kertaa mukana MM-turnauksessa. Mikä myös mielenkiintoista, niin poikien U19 MM-kisat pelataan ensi vuonna ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella Halifaxissa Kanadassa.

Tuhkanen kokee, ettei Kanada pelaa vielä välttämättä joulukuun MM-kisoissa mitaleista, mutta selkeät tavoitteet pelaajana Champions Cupin voittaneella taikurilla tuleviin karkeloihin on.

- Henkilökohtaisesti näen, että näin lyhyellä aikajänteellä tärkeintä olisi onnistua luomaan joukkueeseen hyvä ilmapiiri, joka mahdollistaa parhaan tuloksen nykyisillä resursseilla. Sitä myöten luvassa olisi kaikille projektin jäsenille hienoja ja ikimuistoisia kokemuksia. Kanadan maailman ranking on tällä hetkellä 12, joten top-10 sijoitus olisi suuri onnistuminen tuloksellisesti. Unelmana on tietysti kohdata Kainulaisen Australia finaalissa.

Welhot toivottaa Henrille ja Kanadalle menestystä tuleviin kisoihin! Joulukuun maajoukkuepesti ei vaikuta Welhojen valmennustoimintaan, vaan kisojen jälkeen Tuhkanen jatkaa normaalisti miesten joukkueen valmentajana. 


Pelaajaurallaan Henri Tuhkanen pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta

Yhteistyökumppanit
       
NettiTieto Oy