« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
29.07.2019 [17:11] N1: Sofia Pykäläinen mukaan Welhottarien liigaryhmään


Welhottarien kokoonpano täydentyy mielenkiintoisella pelaajalla, kun joensuulaisessa Josba Junioreissa kirjoilla oleva Sofia Pykäläinen (s.2003) vahvistaa Welhottaria Naisten Salibandyliigan otteluissa rinnakkaisedustuksen turvin. Welhottarien ohella Sofian on mahdollista edustaa kauden aikana myös Josban A- ja B-juniorijoukkueita. 

Ikäluokkansa talentteihin lukeutuva Sofia on ollut säännöllisesti mukana Salibandyliiton Maajoukkuetie-toiminnassa, ja on tullut valituksi myös tyttöjen U16-maajoukkueeseen. Edellinen maajoukkue-komennus oli toukokuussa Latviassa pelatuissa maaotteluissa, joissa mukana olivat myös Welhottarien Ella Jolkkonen ja Ella Varis.
 


Sofia U16-maajoukkuepaidassa. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila.

Welhojen toiminnanjohtaja ja naisten edustusjoukkueen valmentaja Panu Lappi on tyytyväinen sovittuun järjestelyyn;

"Sofia on jättänyt viime vuosina itsestään äärimmäisen positiivisen kuvan vastustajan (Josban nais- ja tyttöjoukkueet) riveissä pelatessaan. Hänellä on hyviä teknisiä taitoja sekä fyysisisiä valmiuksia, joiden avulla hän pärjää varmasti myös liigakentillä. Peliä ja pelaamista hän voi muiden tavoin aina opetella ja oppia lisää, ja uskonkin että niiden osalta meidän mukana harjoitteleminen ja liigaotteluissa pelaaminen tekevät hänen kehittymiselleen hyvää. Sofia vaikuttaa myös sosiaaliselta ja positiiviselta persoonalta, jollaisia on aina mukava saada joukkoon mukaan." 

"Isommassa kuvassa ajateltuna on myös hienoa todeta, että pystymme nyt liiganousumme myötä tarjoamaan omien junioreidemme lisäksi myös Sofian kaltaiselle toisen seuran tavoitteelliselle junioripelaajalle mahdollisuuden liigapeleihin, ilman että hänen täytyy matkustaa niiden perässä toiselle puolelle Suomea. Välimatka Joensuun ja Kuopion välillä on kuitenkin meille maakuntalaisille suhteellisen lyhyt, mahdollistaen Sofialle harjoittelun myös meidän mukana."  

Sofian koti ja opiskelut tulevat löytymään ainakin vielä alkavalla kaudella edelleen Joensuusta, sillä syksyllä Sofiaa odottavat alkavat uudet opinnot Joensuun yhteiskoulun lukiossa. Kuopiossa Sofia tulee käymään treeneissä ajoittain yhdessä maalivahti Jenna Väisäsen kanssa. Muilta osin salibandyharjoituksia on Sofialle tarjolla Joensuun urheiluakatemian aamuharjoituksissa, sekä Josban nais- ja tyttöjoukkueiden iltaharjoituksissa. Welhottarien liigaotteluissa Sofia nähdään säännöllisesti.

Innostus ja jännitys uusia kuvioita kohtaan heijastuu myös Sofian mietteistä;

"On mukava päästä pelaamaan Welhottariin ja Salibandyliigaan, vaikka uusi joukkue ja uudet kujeet jännittävätkin hieman. Kovat pelit tulevat auttamaan kehittymistäni ja viemään kohti tavoitteitani, eli tulla niin hyväksi pelaajiksi kuin minun on mahdollista tulla. Odotan innolla kauden alkua".


Sofian ja Welhottarien ensimmäinen kausi Naisten Salibandyliigassa starttaa lauantaina 21.9.2019 Kuopion jäähallissa. Liput ottelutapahtumaan tulevat myyntiin elokuussa.
 

 

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy