« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
13.08.2019 [19:48] N1: Welhottarille merkittävä vahvistus - Miia Murtorinne palaa kotiin


Welhottaret saavat jälleen mieleisen vahvistuksen ensimmäiselle liigakaudelleen, kun Miia Murtorinne (s.1991) palaa Kuopioon ja Welhottariin 7 vuoden tauon jälkeen. 

Kauden 2011-2012 jälkeen Kuopiosta mualimalle ponnistaneelle Miialle on kertynyt vuosien varrella yhteensä 128 salibandyliigan ottelua ja 63 tehopistettä OLS:in, Happeen ja PSS:n riveissä. Kaudella 2018-2019 Miia pelasi Sveitsin B-liigan SU Mendrisiottossa, tehden 35+22=57 pistettä, jotka oikeuttivat sarjan pistepörssin 2.sijalle. Miia on edustanut myös Suomea naisten maajoukkueessa yhden ottelun verran (EFT-turnaus 2013)

Kokeneen pelaajan paluu kasvattajaseuraan lämmittää Welhojen toiminnanjohtajan ja naisten edustusjoukkueen valmennukseen kuuluvan Panu Lapin mieltä;

"Toiminnanjohtajana on todettava, että Miian paluu on iso ja äärettömän hieno asia niin naisten edustusjoukkueelle kuin koko seuralle. Miia on menestyneimpiä Welhojen kasvatteja naisissa, joten on mahtavaa saada hänet osaksi myös seurahistorian ensimmäistä kautta Naisten Salibandyliigassa. Henkilökohtaisesti arvostan korkealle Miian ratkaisua palata auttamaan kasvattajaseuraansa, tiedostaen että hänellä oli myös muita hyviä vaihtoehtoja niin Sveitsissä kuin Suomessakin." 

"Valmentajan roolissa Miian paluu on vähintään yhtä mieleinen uutinen, sillä sen lisäksi että Miia vahvistaa meitä luonnollisesti kentällä, tuo hän myös mukanaan kokemusta, rutiinia, sekä esimerkillisyyttä joukkueemme päivittäiseen tekemiseen. Lisäksi saamme jälleen yhden hyvän tyypin lisää joukkueeseemme."
 


Edellisellä liigakaudellaan 2017/2018 Miia edusti Porvoon Salibandyseuraa.
Kuva: Jari Turunen


Matkalla Kuopiosta mualimalle ja takaisin, Miialle on tullut tutuksi Pohjois-Pohjanmaalainen Oulu, Keski-Suomalainen Jyväskylä, Etelä-Suomalainen Porvoo sekä eteläisen Sveitsin Mendrisio. Jokaisella paikalla on Miian mukaan oma tarinansa, ja Sveitsiä lukuunottamatta kaikissa salibandy on ollut pääroolissa;

"Lähteminen Kuopiosta Ouluun, ja vuodet OLS:ssa ovat olleet merkittävimmässä roolissa peliurani suhteen, sillä niiden aikana tapahtui kasvu urheilijaksi ja liigapelaajaksi. Noihin vuosiin ajoittuvat myös kutsut naisten maajoukkueen leirityksiin. Jyväskylässä (Happeessa) oli puolestaan tarjolla suurempaa roolia, ja siellä kuvioihin tulivat myös opiskelut. Etelä-Suomeen suunnatessa valinta kääntyi Porvooseen (PSS) jossa kaikki salibandyyn liittyvä toimi erinomaisesti. Sveitsiin tuli lähdettyä enemmänkin uusien kokemusten kuin salibandyn vuoksi. Vaikka pelin taso ei siellä kovin kova ollutkaan, oli reissu kokonaisuutena upea kokemus."

Mutta mikä sai kokeneen pelaajan valitsemaan tulevaksi kaudeksi kotoisan Kuopion? 

"Welhottarissa on tarjolla mielenkiintoinen projekti seurahistorian ensimmäisen liigakauden myötä, ja muutoinkin joukkueen tekemisessä on positiivinen vire. Koen että itselläni on paljon annettavaa joukkueelle, ja samalla myös itselläni on mahdollisuus olla hieman erilaisessa roolissa kuin aiemmissa joukkueissa. Haluan antaa oman panokseni kasvattajaseuralleni, ja olla näin vaikuttamassa omalta osaltani myös siihen, että liigasalibandya pelattaisiin Kuopiossa myös tulevilla kausilla."

Miian myötä Welhottarien pelaajarinki on tällä hetkellä noin 20 pelaajaa. Uusina pelaajina mukaan ovat liittyneet Miian lisäksi Lotta Lindi, Jenna Väisänen, Tuija Valo sekä Sofia Pykäläinen. Edelliskauden joukkueesta jatkaa viitisentoista pelaajaa, jotka esitellään myöhemmin. Joukkue ei hae enää aktiivisesti uusia pelaajia.  


Miian ja Welhottarien ensimmäinen kausi Naisten Salibandyliigassa starttaa lauantaina 21.9.2019 Kuopion jäähallissa. Liput ottelutapahtumaan tulevat myyntiin elokuussa.

 

 

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy