« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
21.08.2019 [21:11] B-tyttöjen SM-karsinnat Kuopiohallissa viikonloppuna


Welhojen B-tyttöjen kausi alkaa tulevana viikonloppuna SM-karsinnoilla kotikaupungissa Kuopiohallilla. Welhojen lisäksi karsintojen D-lohkossa pelaavat Classic (Tampere), SPV (Seinäjoki) sekä FBC Remix (Isokyrö). Kuopiohallissa pelataan viikonloppuna myös SM-karsintojen E-lohko, jossa pelaavat PSS (Porvoo), Josba (Joensuu) sekä turkulaiset TPS ja FBC Loisto. Molempien lohkojen voittajat etenevät suoraan SM-sarjaan ja lohkojen kakkoset pelaavat ratkaisevan jatko-ottelun toisen lohkon kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan sunnuntaina. Jatko-otteluiden voittajat pääsevät mukaan B-tyttöjen SM-sarjaan.

Welhojen B-tytöt voittivat viime kaudella kovatasoisen aluesarjan ja etenivät lohkovoittajana SM-pudotuspelikarsintoihin. Pudotuspelikarsinnoissa Welhot voitti TPS:n (5-3) lisäksi aiemmalla kaudella 03-04 -ikäluokan SM-pronssia voittaneen Northern Starsin (3-1) sekä tulevan viikonlopun vastustajan FBC Remixin (9-3). Sunnuntaina pelatussa jatko-ottelussa Welhot ei pystynyt enää esittämään omaa parastaan vaan hävisi Blue Foxille selvin numeroin eikä päässyt SM-sarjan puolivälieriin.

Tällä kaudella B-tyttöjen ikäluokkana on 2003-2004 –syntyneet pelaajat, joten viime kauden joukkueesta on poistunut 2002-syntyneet Milla-Riikka Rissanen ja Veera Malinen. Lisäksi kevätkaudella mukana ollut Vera Jalava lopetti pelaamisen. Joukkueessa on mukana C-juniori-ikäisiä pelaajia sekä Keiteleeltä Kuopioon opiskelujen perässä muuttanut Karita Heinonen. Muuten joukkueen kokoonpano on pysynyt lähes samana kuin kahdella edellisellä kaudella. Joukkueen kapteenina toimii tällä kaudella Milla Hoffren ja varakapteenistoon kuuluvat Ella Jolkkonen, Ella Varis sekä Mesi Loimas.


Welhojen B-tyttöjen odotukset SM-karsintoja kohtaan ovat olleet keväästä lähtien positiiviset hyvin menneen kauden ansiosta ja mahdollisuudet SM-sarjaan on olemassa. Kuitenkin kesän ja erityisesti viime viikkojen aikana joukkueen tilanne on heikentynyt, kun kapea kokoonpano on kärsinyt loukkaantumisista. SM-sarjaan pääsy vaatii joukkueen terveiltä pelaajilta huippusuoritusta, koska Welhoilla ei ole käytettävissä yhtä laajaa pelaajarinkiä kuin monella muulla joukkueella. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuinka monta pelaajaa SM-karsinnoissa lopulta on pelikunnossa, joten kokoonpanon osalta jännitys säilyy viikonloppuun asti. Joukkue ei ole saanut harjoitella koko joukkueen voimin kesän aikana kuin yhdet kokonaiset harjoitukset, joten valmistautuminen ei ole mennyt toivotulla tavalla.

Valmentaja Lasse Korhonen on harmissaan vastoinkäymisistä, mutta toivoo, että viikonlopun pelit sujuvat positiivisessa hengessä ja tytöt saavat tsempattua toinen toisiaan hyviin suorituksiin. Vaikka joukkueella on takana harjoitusottelut mukaan lukien neljä peräkkäistä tappiota ja edellinen voitto on FBC Remixistä maaliskuulta niin joukkueella on mahdollisuudet yllättää muut joukkueet varsinkin jos positiivinen peli-ilme löytyy viikonlopun aikana.

- Jos viikonlopun suoritukset ja tulokset riittävät SM-sarjaan niin se on todella hieno ja kova suoritus tältä joukkueelta, koska viime aikoina on tullut paljon odottomattomia vastoinkäymisiä, joita mikään joukkue ei kaipaa, Korhonen toteaa.

- Joka tapauksessa on hienoa, että tytöt saavat pelata kovatasoisia pelejä ja pääsevät testaamaan kotiyleisön edessä, miten meidän melko kokematon joukkue pystyy pelaamaan valtakunnan parhaita joukkueita vastaan. Olemme kaukana ihannetilanteesta, mutta parhaamme lähdemme yrittämään.

Welhojen pelit ovat lauantaina klo 12.00 FBC Remixiä ja klo 17.00 SPV:tä vastaan. Sunnuntaina klo 11.00 vastaan asettuu Classic ja mahdollinen jatko-ottelu on joko klo 14.00 tai klo 15.30.

D-lohkon otteluohjelma: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-tytot-sm-karsinta-1-vaihe-lohko-d/5616

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan B-tyttöjä SM-karsinnoissa viikonloppuna Kuopiohallille!  

Ottelut nähtävissä myös SolidSportin kautta.

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy