« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
25.08.2019 [20:39] SM-sarja jäi haaveeksi B-tytöille


Welhojen B-tyttöjen SM-karsinnat pelattiin viikonloppuna Kuopiohallilla. Welhot hävisivät ratkaisevan karsintaottelun Josballe 0-2, joten SM-sarjapaikka jäi Welhojen tytöillä saavuttamatta. Welhot voittivat alkulohkossa FBC Remixin 5-0 ja SPV:n 12-2, mutta hävisivät lohkovoiton ja suoran SM-sarjapaikan ratkaisseen ottelun odotetun vahvalle Classicille 8-0.

Alkulohkon avausottelu lauantaina FBC Remixiä vastaan oli tasapainoinen esitys koko joukkueelta, vaikka pelaajistossa oli paljon kysymysmerkkejä ennen karsintoja. 5-0-voitossa tärkeitä suorituksia teki 15 torjuntaa ja nollapelin maalivahtina pelannut Ronja Räsänen. Kenttäpelaajista Lumi Valkonen (2+0), Ella Jolkkonen (1+1) ja Sofia Ahosilta (1+1) olivat Welhojen tehokkaimmat pelaajat.

Toinen ottelu SPV:tä vastaan alkoi tasaisesti ja SPV sinnitteli pelin ensimmäisen puoliskon hyvin Welhojen mukana, mutta 3.erän alussa alkoi Welhojen maalitehtailu, jossa SPV ei pysynyt enää kyydissä: Welhot teki peräti 5 maalia 34.14-38.17 välisenä aikana. Welhot voittivat SPV:n lopulta lukemin 12-2 ja varmisti D-lohkossa vähintään 2.sijan ennen viimeistä ottelua Classicia vastaan. Welhojen tehokkaimmat pelaajat SPV:tä vastaan olivat Hellen Lyytinen (3+2), Ella Jolkkonen (4+0), Milla Hoffren (0+3), Lumi Valkonen (2+0), Matleena Sormunen (1+1) ja Ada Kaikkonen (1+1).

Sunnuntaina pelattiin lohkovoitosta ja suorasta SM-sarjapaikasta Tampereen Classicia vastaan. Ottelun avauserässä Classic osoitti olevansa ikäluokan kärkijoukkue ja siirtyi 4-0-johtoasemassa erätauolle. Toisessa erässä Welhot pystyi pitämään Classicin paremmin kurissa, mutta 3.erässä Classic pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi lopulta 8-0. Joukkueiden rutiini- ja kokemusero tuli selvästi näkyviin ottelun aikana, eikä ottelun lopputuloksessa ollut mitään epäselvää. Classic eteni odotetusti ja ansaitusti SM-sarjaan lohkovoittajana.

SM-sarjan kannalta ratkaiseva ottelu pelattiin vastoin molempien joukkueiden toivetta Itä-Suomen etäisyysmittarilla paikallisvastustajien kesken, kun Welhot kohtasi Josban. Ottelun aluss Welhot ei ollut hereillä ja Josba pääsi nopeasti 0-2 -johtoasemaan. Josban pikamaalien jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja pyörityksensä ottelun aikana, mutta molempien joukkueiden maalivahdit ja uhrautuva puolustus piti maalihanat tukossa ja Josba pääsi juhlimaan SM-sarjapaikkaa 0-2-voiton myötä.

Welhojen B-tytöt eivät päässeet tänä vuonna SM-sarjaan kokeilemaan omia siipiään ja se on pelaajille suuri pettymys. Ottelu Classicia vastaan kuitenkin osoitti, että joukkue on vielä melko kaukana ikäluokan kärkijoukkueen tasosta. Joukkueen pelaajien suoritus viikonloppuna oli kuitenkin melko hyvä, kun huomioidaan joukkueen viimeaikaiset haasteet loukkaantumisten, sairastumisten ja yhteisharjoitteluhaasteiden osalta. Joukkue pelasi viikonlopun ilman U16-maajoukkueessakin esiintynyttä Ella Varista, joten joukkueen muut pelaajat saivat ottaa isompaa vastuuta kentällä ja siinä he onnistuivat erityisesti lauantain peleissä hyvin. Sunnuntain ratkaisupeleissä alkoi näkymään se, etteivät kaikki pelaajat olleet 100% pelikunnossa.

Joukkueen valmentaja Lasse Korhonen oli samaan aikaan pettynyt tuloksesta että ylpeä joukkueen pelaajista:

- Vaikka lopputulos on joukkueen osalta pettymys niin olen ylpeä siitä, miten tytöt pelasivat ja taistelivat tänä viikonloppuna olosuhteet huomioiden. Ymmärrän, että tyttöjä harmittaa SM-sarjan ulkopuolelle jääminen ja niin se pitääkin, jos tavoitteet on korkealla. Toivon kuitenkin, että aluesarjaan tulee mukaan paljon laadukkaita joukkueita ja pelaajia, jotta tavoitteelliset pelaajat saavat tarpeeksi kovia pelejä myös aluesarjassa. Uskon, että meidän pulut nousee tästä vielä uuteen lentoon.

Tulevaisuuden suhteen tämä karsintaturnaus osoitti, että Welhoilla on mahdollisuudet SM-sarjaan pääsemisen suhteen olemassa tässä ikäluokassa ensi kaudella. Jos SM-sarjaan halutaan päästä ja siellä myös pärjätä niin töitä on tehtävä vain entistä enemmän.

Welhot kiittää kaikkia viikonlopun turnauksen katsojia sekä toimihenkilöitä ja onnittelee kaikkia B-tyttöjen SM-sarjaan päässeitä joukkueita ja pelaajia! 

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy