« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
18.09.2019 [21:04] Welhot pelaavat myös B-poikien sm-sarjaa kaudella 2019-2020

 

Viikonloppuna saatiin päätökseen B-poikien sm-karsinnat, joihin Welhot olivat päässeet suoraan viime kaudella ansaittujen seurarankingpisteiden avulla. Kaksi viikkoa sitten Kuopiossa pelattu kotiturnaus oli tuonut kolmesta pelistä kaksi voittoa, joten kaikki oli omissa käsissä tähän ratkaisevaan viikonloppuun lähdettäessä. Lauantaina oli tarjolla neljä pistettä ja kahdella voitolla sm-sarjapaikka. Yhdellä ”win the right games” voitolla pelattaisiin sunnuntaina ristiinkarsintapeli ja kahdella tappiolla kauden pelit pelattaisiin sitten divarissa.

Päivän ensimmäinen koitos oli EräViikinkejä vastaan, joten haastetta riitti. Pelillisesti vääntö oli kyllä melko tasaista, mutta Ervin pelinopeus ja -rutiini ovat kuitenkin (vielä) pykälän verran korkeammalla tasolla, joten lopputulokseksi kirjattiin meille epäedullinen 2-5.

Toiseen peliin M-Teamia vastaan jäikin sitten jännitettävää, koska tappio muiden joukkueiden aiempien ristiinpelaamisten jäljiltä tarkoittaisi meille ulosjääntiä parrasvaloista. Alku olikin hieman nuhaista ja kaverille tarjottiin sarjapassia kouraan ihan tosissaan, päästäen heidät nopeasti 2-0 johtoon. Tarvittiin siis pieni ja sievä ”ojentaminen” penkillä eli muistutus pojille pelin yksinkertaisuudesta ja joukkueelle pelaamisesta: haasta, tiputa, levitä ja mennään ohi. Toimiva resepti ja kolme seuraavaa merkkausta kirjattiin meidän sarakkeeseen. Hieman sekalaista toimintaa pelin loppuun asti molemmilta joukkueilta, jota pillipiiparit ja toimitsijat vielä hyvin tukivat tämmöisessä ”painepelissä”, mutta ansaitut loppulukemat 5-7 Welhoille. Ja eikun odottamaan kuka saataisiin vastustajaksi sunnuntaina.

Vastustajaksi saatiin monen vuoden ajalta tuttu NST, tosin nyt nimellä PoNoVo/NST. Vedonlyöntitoimiston kerroin Welhojen voitolle pyöri siellä 1.1-1.2 hujakoilla, joten ennakkosuosikin viitta harteilla marssittiin kaukaloon. Viiltävän kliininen, liki koko 60 minuuttia kasassa pysynyt esitys ei jätä jossittelulle sijaa: Welhot 5-1 voitolla pelaamaan mestaruussarjaa seuran miesten ja naisten sekä C2-poikien tavoin. Welhovoimaa!

Mistä se sarjapaikan saaminen sitten rakentui. Pitkäjänteinen työnteko on itsestäänselvyys, sillä ilmaiseksi tai edes halvalla sitä paikkaa ei saa. Tilastothan eivät juurikaan valehtele, joten niitä katsomalla muutama asia nousee esille. Karsintasarjan ekassa pelissä alivoimapelimme vielä kyykkäsi vastustajan tehdessä kolme yv-maalia neljästä tarjoamastamme mahdollisuudesta, mutta sen jälkeen pyöreät nolla av-maalia meidän rysään (av-pelin tehokkuus kaikkinensa 72.7%).

Ylivoimaviisikkomme sopivan korvien välien rentouden löytymisen myötä jälki oli komeaa: 13 yritystä ja kuusi maalia (yv-pelin tehokkuus 53,9%).

Ja sitten on se kultainen kirja eli +/- tilasto, joka osoittaa joukkuepelin merkityksen. Kolmoskenttä roolitettiin antamaan tarvittava määrä happea kahdelle ekalle viisikolle ja kun kolmonen veti roolissaan kuusi peliä saldoon -1 tehden matkan varrella vielä kaksi maaliakin, niin fanfaarit soikoot. Yhteisiä hommia joukkueen hyväksi!

Yhteiset hommat seuran hyväksi jatkuvat viikonloppuna Kuopion jäähallissa, kun Welhojen miehet ja naiset esiintyvät Kuopio-Jyväskylä Battlessa omissa peleissään. Kaikki kannustamaan Welhoja!

Miesten pelissä taituroivat mm. nämä herrat - tykkää Welhoista Facessa

https://www.facebook.com/Welhot/videos/2425407144411410/

 

Kuopio-Jyväskylä Battle Kuopion jäähallissa lauantaina 21.9.2019

Naisten peli klo 13.30              Welhot – O2 Jyväskylä

Miesten peli klo 17.00              Welhot – Happee

 

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy