« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
01.02.2020 [10:50] B-pojat sm, luku 15 ja 16: Vieraita Turusta ja Jyväskylästä

Lauantaina 25.1. pelattiin Kuopio-hallilla B-poikien sm-sarjan ottelu Welhot – TPS. Lokakuun kohtaamisessa TPS oli ollut parempi, joten kotijoukkue lähti hakemaan revanssia koko kauden sarjasijoituksilla 2-3 pyörineestä ryhmästä. Lisämausteen otteluun toisi ”Nilsiän” kohtaaminen, kun serkukset eli Welhojen Joel Ruotsalainen ja kesällä Turkuun muuttanut Eero Kuutsa mittelöisivät suvunkeskinäisestä paremmuudesta. Otteluun päästiin täydellä rosterilla, kun sairastupa oli tyhjentynyt ja edarin peliä ei osunut samalle päivälle.

Ensimmäisessä erässä TPS pelasi ennakoitua varovaisemmin ja passiivisemmin. Liekö sitten ”bussijalat” vai taktinen valinta valmennukselta (Welhot mätti edellisessä Ervi pelissä reilut puolen tusinaa kääntöpelimaalia). Me emme ihan saaneet kaivettua esille rohkeutta iskeä täysillä, joten erä oli tasainen ja tauolle mentiin luvuissa 1-2.
Toisessa erässä sitten varsinkin Tepsin kakkoskenttä nosti kierroksia ja tuhoisa parivaljakko Kemppainen (eräsaldo: 2+1) ja Kulmala (eräsaldo: 2+1) johtivat joukkueensa toiselle erätauolle tulostaulun näyttäessä lukemia 3-7.
Kolmannen erän alkuminuuteilla Welhot kavensivat, mutta TPS pelasi fiksusti, varmasti ja maltillisesti ja ratkaisi ottelun lopullisesti kahdella em. parivaljakon tekemällä maalilla erän puoliväliin mennessä. Lopussa yksi maali Welhoille ilman veskaria ja kaksi maalia vastustajan sarakkeeseen tyhjään maaliin tehtynä. Loppulukemat 5-11 (1-2, 2-5, 2-4). Pitelemätön TPS-kaksikko ratkaisi pisteet Turun bussiin. Lenni Kemppainen 4+2 ja Kasper Kulmala 3+3.

Maalilla: #38 Jesse Riipinen 20 torjuntaa.
Tehopistemerkinnät: #90 Joel Ruotsalainen (3+0), #19 Jesper Hakola (1+2), #64 Jere Koistinen (1+0), #33 Riku Puttonen (0+1), #87 Jarno Laukkanen (0+1).

Ottelun nosto: Tunteikas serkusten kohtaaminen. Jopille 3+0 ja Epelle 0+1.  

Ottelun tilastot kokonaisuudessaan:

https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/welhot-tps/18179/6209

 

Seuraava peli olikin sitten ohjelmassa jo heti keskiviikkona, kun Kuopioon saapui bussillinen O2-amppareita Jyväskylästä. Jos edellinen TPS-peli pelattiin täydellä miehistöllä, niin tähän peliin lähtökohta oli aivan toisenlainen, sillä U19-maajoukkue kutsui Koistista ja Simosta ja 04-FBA tapahtuma Haikosta, T. Liukkosta, Sonnista, Nissistä ja Haatajaa. Positiivinen haitta :) Tämä avasi luonnollisesti tilaisuuden tuoda muutama uusia C-juniori tutustumaan B-poikien pelien vauhtiin ja ympäristöön. Ja mitäpä sitä sairastupaakaan tyhjänä pitämään, jonne vuorostaan siirtyi pitkäaikaistoipilaaksi joukkueen kapteeni Otto Liukkonen.

Iskukykyiset kolme viisikkoa saatiin poissaolijoista huolimatta kokoonpanoon kera lisämiesten. Voitat ensin EräViikingit ja saat siitä nostetta. Sitten tulee TPS ja tylyttää. Pari päivää myöhemmin on jälleen peli (koulupäivän jälkeen sarjataulukossa alempana olevaa vastaan). Missä lie nuorten miesten nuppi sillä hetkellä, kun pilli ensimmäisen kerran soi, sitä voidaan vain arvailla. Ensimmäinen kymppi: neljä vetoa welhomaalia kohti ja kolme maalia. Huonoa peliä koko joukkueelta. Lähdetään siis aloittelemaan peliä saldosta -3. Ote löytyy ja erätauolle mennään lukemissa 3-3. Vuoristoratareissuhan tästä tulee, nämä tunnusmerkit on nähty niin monta kertaa. Erätauolla painotetaan jälleen joukkueelle pelaamista yms., mutta kun se rata menee vuoron perään joko ylös tai alas, niin minkäs siinä teet.
Toinen erä: Jyväskylän pojille ensin jälleen kolme maalia ja sitten vasta meille erän ensimmäinen ja valitettavasti ainoa.
Kolmas erä: Aloitusvoitto + karvin ryntäys + heitto puolesta kentästä maalille + komea ohjaus ilmasta = maali kuudessa sekunnissa. Hieno laji, jossa tapahtuu paljon ja nopeasti. Tämäkin maali vaan valitettavasti vierasjoukkueelle. Sitten tehdään parit maalit puolin jos toisin vuorotahtiin ja vuoristorata-ajelu on ohi. Pisteet Jyväskylään luvuin 6-9 (3-3, 1-3, 2-3).

Maalilla: #35 Teo Mustonen 19 torjuntaa.
Tehopistemerkinnät: #87 Jarno Laukkanen (3+0), #32 Samu Kärkkäinen (1+2), #19 Jesper Hakola (1+1), #90 Joel Ruotsalainen (1+0), #33 Riku Puttonen (0+1), #17 Mikko Happonen (0+1).

Ottelun nosto: Laukkanen alkaa löytää pelivirettä vammasta toivuttuaan. Joukkue tunnisti heti pelin jälkeen, että valmistautumisessa meni jotain pieleen. Opetellaan, jotta seuraavalla kerralla osataan kenties tunnistaa jo aiemmin ja yrittää korjata tilannetta.

Ottelun tilastot kokonaisuudessaan:

https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/welhot-o2-jyvaskyla/18187/6209

 

#33 Riku Puttonen on mielissään, kun saa pelata Welhoissa B-poikien sm-sarjaa. Sarja on todella kovatasoinen sekä vaativa ja takaa hyvän ympäristön kehittyä. Jokainen peli voi päättyä kummalle joukkueelle tahansa. Tähän mennessä pelatuista peleistä Welhot on voittanut ainoastaan LASBin kaksi kertaa (toisen pelin rankkareilla) ja toisaalta ainoastaan TPS on voittanut Welhot kaksi kertaa.

*******************************************************************************
RUNKOSARJAN VIIMEINEN KOTIPELI PELATAAN IISALMESSA!
Sunnuntai 23.2.2020 klo 13
Welhot – Hawks


*******************************************************************************

 

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy