« Elokuu 2020 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Uutiset « Takaisin
10.03.2020 [14:57] Koronaviruksen vaikutukset seuratoiminnassa

Kiinassa käynnistyi viime vuoden lopulla uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa tilannetta ja päivittää tiedot koronaviruksen esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi.

Lue lisää THL:n sivuilta: Ajankohtaista koronaviruksesta Covid- 19


Koronavirus ei tällä hetkellä (10.3.2020) vaikuta merkittävästi seuratoimintaamme. Seuraamme yleistä uutisointia ja viranomaisilta sekä Salibandyliitolta tulevaa ohjeistusta. Tarvittaessa linjaamme asiaa uudelleen.


Pyydämme jäseniämme huomioimaan seuraavat asiat päivittäisessä toiminnassa:

YLEISOHJE SAIRASTUMISIIN:
Yleisohjeena (taudista riippumatta) todettakoot, että mikäli tunnet itsesi kipeäksi, on esimerkiksi harjoitukset/pelit syytä jättää väliin. Näin estät tautien leviämistä ja nopeutat omaa toipumistasi.

VIRUKSEN TARTTUMINEN:
Uusi koronavirus tartuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu. Uusi koronavirus voi tarttuan ihmisestä toiseen. Tartuntaketjuja on todettu perheenjäsenten välillä ja terveydenhuollon henkilöstöllä. Taudin itämisajaksi on arvioitu 2–12 päivää, keskimäärin noin 5 päivää.

ENNALTAEHKÄISY:
Paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Hyvä käsihygienia on ratkaisevassa roolissa tartuntojen ehkäisemisessä. Kädet pestään runsaalla vedellä ja pesunesteellä tai saippualla erityisesti ennen ruokailua. Muista myös suojata suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita tämän jälkeen käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

MATKUSTAMINEN:
THL:n 3.3. tiedon mukaan epidemia-alueeksi määritellään tällä hetkellä Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea sekä koko Italia. Epidemia-alueella matkustamiseen liittyy korkea riski tartuntaan. Jos olet oleskellut uuden koronaviruksen epidemia-alueella ja sinulle tulee kuumetta, yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden sisällä alueella matkustamisen jälkeen, ota puhelimitse yhteyttä terveyskeskukseen.

Yhteistyökumppanit
        
NettiTieto Oy