ME.WELHOT: HAASTATTELUSSA JUUSO ARKKO

ME.WELHOT. kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Kauden aikana julkaisemme joka kuukausi ME.WELHOT. haastattelun.

Juuso Arkko on ollut Welhoissa mukana puolentoista vuoden ajan. Naisten edustusjoukkueessa oli tarvetta huoltajalle ja kotiotteluiden tapahtumaorganisaatioon. Pelaajan innoittamana Juuso lähti mukaan. ”Olin yhteydessä Panuun ja Tanjaan. Minut otettiin hyvillä mielin vastaan.”

Juuso on toiminut joukkueen huoltajan roolissa vieraspeleissä ja kotiotteluissa lipunmyyjänä, kahviossa ja pari kertaa ensiapuvastaavana. Hoitoalan ammattilaisena työskentelevälle Juusolle osa tehtävistä oli jo tuttuja, mutta hänen mielestään mukaan pääsee kätevästi mukaan ilman valmista osaamista: ”Tosi hyvää kannustusta on tullut pelaajilta ja muilta taustoilta. Minut on otettu vastaan omana itsenäni. Olen saanut tosi paljon kiitosta”, Juuso toteaa. Hänen mielestään hyötyä tehtäviin voi saada siitä, jos on muutenkin seurannut urheilua ja ollut mukana joukkuetoiminnassa, että tietää suurin piirtein kuinka asiat toimivat.

Juusolla arki on usein hektistä, mutta vapaaehtoistyö Welhoissa siirtää sopivin väliajoin ajatukset muualle: ”Tykkään urheilla ja liikkua. Salibandytaustaakin on, mutta siitä oli vähän taukoa. Urheilussa ja seuratoiminnassa mukana oleminen on kivaa. Puhalletaan yhteen hiileen ja tavoitellaan samaa päämäärää joukkueen kanssa. Meidän joukkueessa ollaan avoimia ja kannustavia. Urheilun ja kannustamisen ilo tulee pienistä asioista.” Parhaiksi asioiksi tehtävissään hän kertoo esimerkiksi kannustamisen, yhteiset pelireissut ja hyvän yhteishengen. ”Murtsin (Mika Murtorinne) kanssa tekeminen on myös parasta. On niin hyvä yhteys ja hyvät jutut!”, Juuso vielä lisää.

Kiinnostuitko Welhojen vapaaehtoistehtävistä? Käy tutustumassa TULE MUKAAN– sivuun ja ota yhteyttä!