ME.WELHOT: Haastattelussa Toni Kristersson

Haastattelu on julkaistu ensimmäisen kerran 10.12.2023.

ME.WELHOT. kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Kauden aikana julkaisemme joka kuukauden ensimmäisellä viikolla ME.WELHOT. haastattelun.

Toni Kristersson tuli Welhoihin mukaan noin kymmenen vuotta sitten. Valmentajatehtäviin hän ryhtyi kaverinsa houkuttelemana, kun tyttöjen puolella oli tarvetta valmentajille: ”Aloitin muinoin tyttöjen salibandyvalmentajana. Välillä talkoolaisena miesten ja naisten peleissä. Nykyisin hallituksessa ja omien lapsien myötä niissä tehtävissä mitä on tarvittu lasten pelitapahtumissa.”

Toni suosittelee salibandyn pelaamista Welhoissa. Hänen mielestään salibandy on lapsille ja aikuisille mukava harrastus, halusipa sitten pelailla tai vakavammin kilpailla. ”Lapset saavat uusia kavereita ja ottelutapahtumissa tutustuu vanhempiin ja mihin ihmisiin. Onpa osasta ihmisistä tullut ihan vapaa-ajallakin kavereita!”, Toni lisää.

Pitkän Welhouran aikana Toni kiinnostui myös hallitustehtävistä. Hänellä oli elämässään sopiva hetki ottaa enemmän roolia koko seuraan liittyvien asioiden kehittämisessä ja hän haki mukaan hallitukseen ja on tehtävissä edelleen mukana. Hallituksen tehtävänä Welhoissa on kehittää ja valvoa seuran/yhdistyksen toimintaa. Hallitus myös hyväksyy talousarvion ja laatii yhdessä toimintasuunnitelman, sekä toimeenpanee päätökset ja edustaa tarvittaessa seuraa eri tapahtumissa.

Yhdistysten hallitustehtävissä pääsee vaikuttamaan tehtäviin päätöksiin. Tärkeää on asenne yhteisen hyvän edistämiseen: ”Olen oppinut, että hallitustyöskentely on pitkälti keskustelua ja kompromisseja, jäsenistön kuuntelua ja myös halua tehdä asioita muiden hyväksi. Haluan myös olla helposti lähestyttävä jäsenillä ja yritän olla välillä kentän laidalla. Aina saa tulla hihasta vetämään ja juttelemaan, jos jokin asia seuran toiminnassa askarruttaa!”, Toni kertoo.

Parhaaksi muistokseen Welhoissa Toni kertoo sen, kun aikoinaan he saavuttivat ensimmäisen voiton nuorimpien tyttöjen kanssa hänen valmentamana. ”Sekä myöhemmin se, kun nämä samat ”tytöt” pelasivat ensimmäiset ottelunsa naisten edustusjoukkueen mukana”, hän kertoo.

Tutustu tämän hetkiseen Welhojen hallitukseen osoitteessa https://www.welhot.fi/seura/hallitus/