Tule mukaan Welhojen tapahtumaorganisaatioon

Ilmoittaudu mukaan Welhojen tapahtumaorganisaatioon kaudelle 2023–2024! Pääset näkemään ja kokemaan naisten F-liigan ja miesten Suomisarjan ottelutapahtumat aitiopaikalta ja kurkistamaan myös kulissien taakse. Nappaa vaikka kaverisi mukaan ja tulkaa yhdessä!

Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä, sillä vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin. Järjestelytiimiin ovat tervetulleita niin seuran jäsenet kuin kaikki muutkin. Tapahtumassa mukana olo on mukavaa yhdessä tekemistä, jossa pääsee esimerkiksi verkostoitumaan ja keräämään kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Tapahtumissa on paljon tehtäviä, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta – kiinnostus ja innostus, sekä mahdollisuus tulla mukaan riittää. Osassa tehtävissä myös riittävä osaaminen tai luvat voivat olla suositeltavia – tällaisia ovat esimerkiksi järjestyksenvalvontatehtävät, joihin osallistuvilla tulisi lähtökohtaisesti olla voimassa järjestyksenvalvojakortti, vaikkakin osa järjestyksenvalvojista voi olla myös tilapäisellä luvalla toimivia.

Tapahtumaorganisaatiossa voit päästä esimerkiksi joihinkin seuraavista rooleista:

Järjestyksenvalvoja
Järjestyksenvalvoja vastaa otteluissa ja muissa tapahtumissa osallistujien turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Järjestyksenvalvojalla on oltava lupa toimia työssään (= voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti). Tehtävässä pääsee osaksi Welho-yhteisöä mukavan yhteisen tekemisen kautta sekä tapaamaan uusia ihmisiä, Järjestyksenvalvojana Welhojen otteluissa pärjää hyvällä asiakaspalveluasenteella ja iloisen rempseällä meiningillä samalla vastuunsa kantaen.

Kahviomyyjä
Kahviossa toimivien tehtäviin kuuluu huolehtia ottelutapahtumien kahviosta. Tehtäviin kuuluu kahvion pystyttäminen, tuotteiden esillepano, myynti ja asiakaspalvelu sekä kahvion purkaminen. Kahviovastaavat huolehtivat myös kahvion tuotteiden tilauksesta. Kahviossa pärjää hyvällä asenteella ja tekemisen meiningillä. Kahviossa toimiva pääsee osaksi Welho-yhteisöä mukavan yhteisen tekemisen kautta. Tehtävissä pääsee kehittämään omia asiakaspalvelutaitojaan sekä tapaamaan uusia ihmisiä.

Lipunmyyjä
Lipunmyynnissä huolehditaan ottelutapahtuman lipunmyynnistä: myyntipisteen valmistelusta ennen ottelua, varsinaisesta lipunmyynnistä sekä myyntipisteen sulkemisesta. Ottelutapahtumissa on paikalla 1–4 lipunmyyjää. Lipunmyyjän rooli ja hänen asiakaspalvelutaitonsa on tärkeä katsojan viihtyvyyden kannalta, sillä usein otteluun tullessa katsojat kohtaavat lipunmyyjän ensimmäisenä. Hän vastaa lipunmyyntilaitteiston kokoamisesta, lippujen myymisestä, kassan hoitamisesta ja laitteiston purkamisesta. Asiakaspalvelutaidot ja tietokoneen hallinta ovat näissä tehtävissä hyödyllisiä taitoja, mutta mitään erityisosaamista lipunmyynti ei edellytä.

Toimitsija
Toimitsijat huolehtivat ottelun aikana pöytäkirjasta, kellosta sekä otteluiden pysymisestä aikataulussa. Toimitsijat pääsevät mukaan salibandyotteluiden ytimeen seuraamaan tapahtumia aitiopaikalta. Salibandyliitto järjestää verkossa toimitsijakoulutusta, joka painottuu sähköiseen ottelupöytäkirjaan. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa toimitsijakortin ja oikeuden toimia toimitsijana Suomen Salibandyliiton otteluissa.

EA-päivystäjä
Ensiapupäivystäjiä tarvitaan erityisesti suurimpiin tapahtumiin. Päivystäjältä edellytetään voimassa olevaa EA1-koulutusta. Tärkeässä ja vastuullisessa tehtävässään EA-päivystäjä huolehtii tapahtumien osallistujien ensiavusta. 

Lähetystuotanto
Kuvaaja ja lähetysyksikön käyttäjä vastaavat siitä, että pelejä voidaan seurata myös kotikatsomoissa.

Kuuluttaja
Kuuluttaja toimii otteluiden tunnelmanluojana, esitellen pelaajat ja ilmoittamalla maalintekijöistä yleisölle. Kuuluttajalta vaaditaan kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn, sillä ottelutapahtuman käsikirjoitukseen liittyy monia tehtäviä jotka on sen mukaisesti suoritettava. Tehtävistä osa voi olla myös kenttätapahtumiin sidoksissa, joka taas vaatii hyvää havainnointi- ja reagointikykyä. Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä on suositeltavaa.

DJ
DJ huolehtii otteluissa musiikin ja mainosten soittamisesta. Parhaimmillaan musiikki tempaa yleisön ja pelaajat mukaansa luoden otteluihin upean tunnelman. Kuten kuuluttajalta, myös DJ:ltä on hyvä löytyä kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn sekä taitoa seurata nopeitakin tapahtumia kentällä ja reagoida nihin. 

VALOKUVAAJA
Oletko aloitteleva tai jo kokenut valokuvaaja ja haluat saada monesta muusta poikkeavan toimeksiannon? Jos vastasit kyllä, sinulla on erinomainen paikka tulla kuvaamaan otteluitamme ja ikuistamaan taistelun ja tunteen.

Alkoiko joku tehtävistä kiinnostamaan, vai olisiko sinulla joku muu rooli mielessä? Käy täyttämässä hakemus: https://forms.gle/qUqhFdxWN32Y3rvbA

Lisätiedot
Panu Lappi
toiminnanjohtaja
050-5711338
panu.lappi@welhot.fi