B-tyttöjen kausi päättyi ennen kevään huipennusta


Welhojen B-tyttöjen salibandykausi alkoi elokuussa SM-karsinnoilla, jotka järjestettiin Kuopiohallissa. SM-sarjapaikka jäi lopulta vain yhden voiton päähän, kun ratkaisevassa ottelussa Josba voitti Welhot 2-0. Vaikka pettymys oli karsintojen jälkeen kova, niin jälkikäteen ajateltuna ylialueellisen alkusarjan pelit kauden aikana olivat joukkueelle erittäin hyviä ja kehittäviä. Sarjassa ehdittiin pelata 20 peliä ennen pelaamattomaksi jääneitä viimeisiä alkusarjan pelejä. Welhojen B-tytöt olivat varmistaneet sarjassaan kakkossijan ennen alkusarjan viimeisiä pelejä, joten B-tyttöjen kausi olisi jatkunut SM-pudotuspelikarsinnoissa toisena keväänä peräkkäin.


Welhojen B-tytöt lähtivät tavoittelemaan jatkopaikkaa alkusarjasta.

B-tyttöjen tavoitteena alkusarjassa oli selviytyä kolmen parhaan joukkoon, koska sarjan kolmen parhaan joukkueen kausi olisi jatkunut SM-pudotuspelikarsinnoissa. B-tyttöjen syyskausi sujui melko mallikkaasti. Kauden ensimmäisen tappion joukkue kärsi marraskuussa lohkon kärjessä lopulta ollutta Häme Starsia vastaan. Syyskauden toinen tappio tuli jyväskyläläistä 02:sta vastaan, jonka maalivahti Kerttu Aro nollasi Welhojen B-tytöt Welhojen oman kotiturnauspäivän kolmannessa ottelussa. Muuten syyskaudella saldona oli yhdeksän voittoa maalierolla 56-20. Syyskauden viimeinen ja samalla mielenkiintoisin ottelu pelattiin SalPaa vastaan Tampereella, jossa Welhot olivat 3-6 –tappioasemassa vielä seitsemän minuuttia ennen pelin loppua. Welhot näyttivät ottelun lopussa loistavaa taisteluasennettaan ja nousivat lopulta 7-6 –voittoon. Syyskauden päätteeksi Welhot olivat sarjassa toisena, kun Häme Starsin etumatka oli kolme pistettä ja takana hengittivät Classic, Karhut, Loisto ja SalPa vain muutaman pisteen päässä.


 Joukkueen uusi pelaaja Karita Heinonen (#63) pääsi tuulettamaan maalia kotiturnauksessa.
Karitaa pääsivät onnittelemaan Milla-Riikka Rissanen (vas.), Veera Malinen (#13) ja Kiia Tuomainen (oik.).

Uusi vuosikymmen ja kevätkausi alkoi Welhojen kotiturnauksella, jossa kaatuivat molemmat Classicin joukkueet selkein numeroin 5-0 ja 6-2. Kevätkauden yhdeksästä pelistä Welhot voittivat seitsemän ja pistemenetyksiä tuli kahdessa ottelussa, kun Welhot pelasivat kärkikamppailussa Häme Starsia vastaan tasapelin ja hävisivät viimeiseksi jääneessä turnauksessa SalPalle. Kauden viimeiseksi peliksi jäi lopulta 5-2 –voittoon päättynyt peli Loistoa vastaan Jyväskylässä. Joukkue oli varmistanut lohkon kakkossijan ja jatkopaikan SM-pudotuspelikarsintoihin jo ennen viimeisiä pelejä, mutta sillä ei lopulta ollut mitään merkitystä, kun koko salibandykausi lopulta peruttiin.

 


Häme Starsilla, Welhoilla ja Classicilla olisi ollut edessään SM-pudotuspelikarsinnat.

Welhojen B-tyttöjen kauteen jäi monen muunkin joukkueen tavoin karvas pettymyksen maku, kun pelit loppuivat kesken kauden joukkueista itsestään johtumattomista syistä. B-tyttöjen näkymät kevään jatkopelejä varten olivat erittäin hyvät. Tulevista mahdollisista vastustajista oli kerätty jo etukäteistietoa ja niiden tietojen perusteella edessä olisi voinut olla hyvin mukava kevät. Welhojen naisten joukkueen kausi oli jo päättynyt sarjapaikan varmistumisen myötä, joten kaikki B-ikäiset pelaajat olisivat olleet B-tyttöjen jatkopeleissä varmuudella mukana.


Alkusarjan piste- ja maalipörssin voittaja Hellen Lyytinen (#41) pääsi pelaamaan kevätkaudella myös naisten B-liigan peleissä.

Ylialueellisessa sarjassa oli paljon hyviä joukkueita ja todella taitavia yksilöitä. Welhojen B-tyttöjen Hellen Lyytinen voitti alkusarjan maali- ja pistepörssin tekemällä tehopisteet 35+8. Welhojen kapteeni Milla Hoffren sijoittui 17 syöttöpisteellään jaetulle kakkossijalle syöttöpörssissä. Lisäksi vain 13 ottelua pelanneella ja Welhojen naisten B-liigajoukkueen sisäisen pistepörssin voittaneella Ella Jolkkosella oli alkusarjan paras pistekeskiarvo yhtä ottelua kohden. Welhojen muut pelaajat tekivät myös hienoa työtä kauden aikana joukkueen eteen ja yksilötasolla pelaajat kehittyivät jälleen paljon. Siksi olikin harmi, ettei kevään huipentavaa tasonmittausta saanut joukkue tänä keväänä kokea. 


Kapteeni Milla Hoffren (#29) oli joukkueen syöttökuningatar ja maalivahti Ronja Räsänen (#16) pelasi kauden aikana 17 ottelua tolppien välissä.

Kaudesta 2019-2020 tuli lopulta hyvin erilainen kuin mitä etukäteen osattiin toivoa ja odottaa. Kaudessa oli kuitenkin myös paljon hyvää, koska ylialueellinen sarja toi mukanaan täysin uusia ja hyvätasoisia vastustajia ja pelejä ehdittiin keskeytyksestä huolimatta pelata 20 kappaletta. SM-sarjan pelit olisivat olleet kovatasoisempia, mutta koska kauden aikana osa Welhojen B-tyttöjen pelaajista pelasivat naisten joukkueen mukana niin se olisi tehnyt SM-sarjan peleistä huomattavasti haastavampia, erityisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan. B-tyttöjen SM-sarjassa pelasi menneellä kaudella viisi joukkuetta, jota vastaan Welhojen B-tytöt ovat aiemmin pelanneet ja Classicia lukuun ottamatta Welhot olivat muut neljä joukkuetta pystyneet voittamaan. 


Ella Jolkkonen (#17), Kiia Tuomainen (#24), Mila Rautakoski (#7) ja Mesi Loimas (#19) eivät päässeet tuulettamaan maaleja kevään ratkaisupeleissä.

Vallitsevan tilanteen vuoksi ei ole vielä tietoa millä aikataululla ja miten ensi kausi alkaa rakentumaan. Welhojen B-tytöillä on menossa omatoiminen etäharjoittelujakso, jonka aikana ylläpidetään ja kehitetään peruskestävyysominaisuuksia ja odotellaan päätöksiä tulevan kauden suhteen. Tässä vaiheessa tiedetään vain hyvin vähän ensi kauteen liittyvistä asioista, joten nyt pitää vain odotella ja harjoitella, että pelaajat ovat valmiina kun uusi kausi koittaa.


C-juniori-ikäiset Anna Jolkkonen (vas.) ja Ada Kaikkonen (oik.) olivat tärkeä osa joukkueen menestystä tällä kaudella ja sitä he tulevat olemaan myös jatkossa.

Welhojen B-tyttöjen haluaa osoittaa joka tapuksessa suuret kiitokset kauden 2019-2020 kaikille vastustajajoukkueen pelaajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille sekä turnausjärjestäjille ja tuomareille. Suuri kiitos kuuluu myös joukkueenjohtajatiimille sekä pelaajien vanhemmille ja muille joukkueen mukana olleille henkilöille, jotka olivat kauden aikana erittäin hienosti mukana tukemassa joukkuetta!  


Welhojen B-tytöt kiittävät kaikkia osallisia menneestä kaudesta! 


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset