Henri Niskanen toimii Welhoissa yläkouluikäisten ikäluokkavastaavana. Koulutukseltaan hän on matematiikan opettaja, mutta hän päätti käyttää pedagogisia taitojaan hyödyksi salibandyn valmentamisessa: ”Ikäluokkavastaavan työssä on monipuolinen työnkuva ja pääsen haastamaan itseäni valmentajana. Vapaaehtoistoimijoiden aktiivisuus auttaa työssäni ja heille iso kiitos siitä”, Niskanen kommentoi.

Ikäluokkavastaavan työtä hänellä on takana nyt puolitoista vuotta. Työnkuva hänellä on monipuolinen: ”Päiväni menevät kokonaisuudessaan yläkouluikäisten salibandyn harrastamisen mahdollistamisessa. Vastuullani on yläkouluikäisten poikajunioreiden valmennuksen kokonaisvastuu, joukkueiden kausi-, jakso- ja viikkosuunnitelmien sekä yksittäisten harjoitusten suunnitteluvastuu yhteistyössä valmennuspäällikön kanssa. Vastuullani on harjoittelun ja pelaamisen johtaminen ja joukkueiden valmentaminen otteluissa ja turnauksissa.” Hän seuraa pelaajien kehitystä seuran valmennuslinjan mukaisesti harjoittelu-, testi- ja muita tilastoja ja otteluvideoita hyödyntämällä. Lisäksi hän tekee tärkeää työtä kouluttamalla oman työn ohella toimivia valmentajia.

Urheilua Niskanen on harrastanut pienestä pitäen. Alakoulussa hän kilpaili yleisurheilussa, mutta vanhempana laji vaihtui salibandyyn. Salibandyn 2-divisioona on korkein sarjataso, jolla hän on itse pelannut. ”Olen käytännössä opettanut Riku Tuonosen pelaamaan salibandya”, kommentoi hän juniorivuosien pelikaveristaan pilke silmäkulmassa.


”Hommat ei urheiluseurassa lopu kesken. Ilo ja intohimo huokuu lapsista ja toimijoista tässä yhteisössä”, kommentoi Niskanen. Seuran jäsenille ja muille lukijoille hän lähettää seuraavat terveiset: ”Salibandy on hieno laji ja toivotan kaikki tervetulleeksi kokeilemaan ja harrastamaan lajia.”


Erik Rönkä


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset