Mikko Tiihonen toimii Welhojen valmennuspäällikkönä. Kokemusta työstä hänellä on paljon, sillä huippuvalmentajakoulutuksen tutkinnon suorittanut mies on tehnyt Welhoille töitä jo kymmenen vuoden ajan. Tiihonen on nuoresta iästään huolimatta harrastanut montaa lajia. Listalle lukeutuvat jalkapallo, sähly ja käytännössä kaikki pallopelit. Lisäksi hän on harrastanut laskettelua ja lumilautailua. Vapaa-ajalla hän nykyään pelaa eniten jalkapalloa ja nimittää itsensä kuntoilijaksi.

Valmennuspäällikön työnkuvaan kuuluu paljon erinäköisiä työtehtäviä riippuen siitä mitä täytyy saada aikaan. Yksi tärkeimmistä on pitää yhteyttä seuran eri toimijoihin, joka on korona-aikana vaatinut uusia ratkaisuja. Tiihonen on myös mukana järjestämässä Welhojen tapahtumia ja vetämässä aamutreenejä päävalmentaja Simo Leppäsen kanssa urheiluakatemian toisen asteen oppilaille: ”Pääsääntöisesti yritän työssäni mahdollistaa, että lapset ja nuoret voivat harrastaa salibandya Kuopiossa”, hän kommentoi. Huipputason kehittämiseen hänellä on oma osansa, sillä moni Welhojen tämänhetkisistä edustuksen pelaajista on käynyt Tiihosen harjoituksissa. Hän vastaa myös lasten kerhoista ja niiden järjestelyistä: ”Syksyllä harrastekerhotoiminta on työllistänyt paljon, mutta haastavista tilanteista huolimatta olemme saaneet kerhot mukavasti starttaamaan.” Hommaa näissä on riittänyt, sillä kerhojen pyörittämiseen liittyy myös esimerkiksi mainosten haut, kerhokassien jakaminen ohjaajille ja vaikka tytöille oikeankokoisten paitojen etsiminen.

Tiihonen syventyy hetkeksi miettimään, kun kysyin hänen tärkeimpiä oppeja Welhoista: ” Vaikea kysymys. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Welhot on ollut tärkeä osa elämää, kun harrastuksesta on tullut työ. Puhutaan vähän tämmöisestä intohimoammatista. Ehkäpä sen olen oppinut, että joskus nuorempana meni niin, että kaikki illat hallilla ja päivät töissä niin oman ajankäytön hallintaa pitää mietiskellä, ettei olisi pelkästään sitä duunia. Urheiluseurassa ei asiat tekemällä lopu, mutta täytyy myös osata pitää itsestä huolta. Paljon toimijoita ja vapaaehtoisia ja kerho-ohjaajia tässä on mukana ja iso kiitos heille, jotka ovat olleet mukana ja mahdollistaneet toimintaa ja helpottaneet isoa työtä. Kyllähän tässä kokee sellaista isoa yhteisöllisyyttä, kun on paljon ihmisiä mukana tekemässä erilaisia hommia käytännössä kaikissa seuraan liittyvissä asioissa.”

Tiihonen kokee olevansa hyvä työssään: ”Varmaan tässä täyttyy kaikki nämä sisäisen motivaation jutut. Tästä saa onnistumisen tunteita, työ on sopivan joustavaa ja myös sosiaalinen yhteenkuuluvuus, että on mukava työyhteisö toimistolla ja tietenkin yleisesti seuralla. Hän lähettää Welhojen jäsenille ja kaikille muillekin lukijoille seuraavat terveiset: ”Liikkukaa itse, liikkukaa lasten kanssa. Urheiluseuran isoin tehtävä on liikuntakasvatus, ja että se olisi yhteispeliä. Seura. Koti. Jos molemmista suunnista tulee paljon liikuntakasvatusta ja esimerkkejä ja sitä että ollaan mukana, niin silloin meille kasvaa vielä liikunnallisempia ja terveempiä lapsia. Se on hyvä juttu, kun lapsille tulee hiki.”

Erik Rönkä
 
 
 


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset