Tommi Paananen toimii Welhojen alakouluikäisten junioreiden ikäluokkavastaavana. Hän on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (Kajaanin ammattikorkeakoulu). Hän on aiemmin ollut töissä valmentajana Westend Indiansissa ja Juniori-KalPassa. Welhoissa Paananen on ollut töissä yhteensä neljän vuoden ajan.

Alakouluikäisten junioreiden ikäluokkavastaavan työpäivät vaihtelevat usein: ”Toimistolla päivisin työhöni kuuluu hallinnolliset työt ja suunnitteluhommat. Illat vietän usein harjoituksissa joukkueita valmentaen. Lisäksi pidän jatkuvasti yhteyttä toimihenkilöihin, pelaajiin ja heidän vanhempiinsa, muihin seuroihin ja salibandyliittoon.” Paananen kertoo oppineensa paljon Welhoissa: ”Olen huomannut, että urheiluseuran toiminta kokonaisuutena muodostuu monista erinäköisistä asioista. Toimintaa kun kehitetään, niin on tärkeä löytää tapa, kuinka yhdistää esimerkiksi toimihenkilöiden, pelaajien, muiden alueen seurojen, liiton ja seuran sisäinen yhteistyö. Iso kiitos koko organisaation toiminnasta kuuluu näille kaikille sidosryhmille.” Viime aikoina tätä on hyödynnetty esimerkiksi pelaamalla harjoituspelejä tyttöpuolen kanssa. Tämänkaltaiset yhteistyöt vievät jokaisen osapuolen toimintaa eteenpäin.

Hienointa Paanasen mielestä työssä on se, että hän voi toimia ympäristössä, jossa ollaan innostuneita liikunnasta: ”Se on motivoivaa, että mukana on paljon ihmisiä, joille laji on yhteinen tärkeä asia. Tuntuu hienolta, kun voin opastaa nuoria liikunnallisiin elämäntapoihin ja auttaa heitä tavoitteissaan.” Hänen mielestään salibandy on monipuolinen, vauhdikas ja matalan kynnyksen laji, jossa oppii yksilönä ja joukkueena toimimista. ”Welhot on yhteisöllinen seura, jossa kaikille löytyy sopiva rooli ja paikkansa oman kiinnostuksen kohteen mukaan.”

Tommi lähettää seuraavat terveiset: ”Alakoulun edesottamuksia voi seurata esimerkiksi Welhojen YouTube-kanavan kautta. Tsemppiä tulevaan kauteen ja nähdään pelikentillä!”

Erik Rönkä, Welhot


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset