Joukkueharjoittelu käynnistyy 1.6. erityisjärjestelyin


Valtioneuvoston periaatepäätöksen 6.5.2020 mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla.

Welhojen joukkueilla on mahdollisuus käynnistää lajinomainen harjoittelu sisäliikuntapaikoilla 1.6. alkaen noudattamalla seuraavia ohjeita:


A) YLEISET OHJEET

 1. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen tarkentuessa.
   
 2. Kaikessa toiminnassa on noudatettava Suomen hallituksen sekä Aluehallintoviraston linjauksia.
   
 3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen. Vanhempien/huoltajien tulee keskustella junioreiden kanssa nämä ohjeistukset lävitse ja sopia niiden noudattamisesta. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.
   
 4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
  • Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.
    
 5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista.
   
 6. Joukkueet ovat velvollisia pitämään kirjaa harjoituskerroille osallistuneista henkilöistä (pelaajat & toimihenkilöt), ja toimittamaan tiedon pyyntöä vastaan seuran valmennuspäällikölle ja/tai toiminnanjohtajalle.
   
 7. Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään
   
 8. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

B) HARJOITUSTILANTEESEEN SAAPUMINEN, VALMISTAUTUMINEN JA POISTUMINEN

 1. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä.
  • ryhmän tulee poistua harjoitustilasta 5 minuuttia ennen kenttävuoron päättymistä, ja uusi ryhmä voi siirtyä harjoitustilaan, kun edellinen on poistunut tilasta
  • ryhmien vastuuvalmentajat vastaavat edellä mainitun käytännön toteutumisesta kaikilla harjoituspaikoilla
 1. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Maalivahdit voivat pukea varusteet paikan päällä.
 1. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten.
 1. Eri lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan tai polkupyörällä kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto.

C) HARJOITUKSET

 1. Yhdessä harjoitteluryhmässä on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.
   
 2. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).
   
 3. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
   
 4. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä
   
 5. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
   
 6. Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. Lisäksi on syytä huomioida, että maila on henkilökohtainen.
   
 7. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia.
   
 8. Vaihtopenkillä vältetään vierekkäin istumista.
   
 9. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kokonaan kielletty.
   
 10. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
   
 11. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoituksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

D) TOIMINTA MAHDOLLISESSA ALTISTUMISTILANTEESSA

 • Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisenä 1-2 päivänä lähikontaktissa olleet asettavat automaattisesti itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa.

=> ilmoitus valmennuspäällikkö Mikko Tiihoselle 050-5486654 tai mikko.tiihonen[at]welhot.fi sekä joukkueen vastuuvalmentajalle

 • Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli 14 vrk.

=> ilmoitus valmennuspäällikkö Mikko Tiihoselle 050-5486654 tai mikko.tiihonen[at]welhot.fi sekä joukkueen vastuuvalmentajalleLISÄTIEDOT:

Panu Lappi / SB Welhot ry
toiminnanjohtaja
050-5711338
panu.lappi@welhot.fi


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset