Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelle kohdistuu kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin yli 100 hengen tilaisuuksiin 6.-27. joulukuuta väliselle ajalle.

Tästä johtuen Welhot ottaa koronapassin käyttöön toistaiseksi. Tällä järjestelyllä mahdollistetaan turvallisen ja vastuullisen ottelutapahtuman toteuttaminen jatkossakin.


OHJE OTTELUTAPAHTUMIIN TULIJOILLE:

 • Saavu otteluun ajoissa!
 • Varaudu näyttämään sisäänkäynnin yhteydessä koronapassi (esimerkiksi tulosteelta tai matkapuhelimen näytöltä) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti riittää). Ota koronapassi ja henkilöllisyystodistus valmiiksi esille, jotta sisäänkäynti on mahdollisimman sujuvaa. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
 • Liput tarkastetaan koronapassitarkastuksen jälkeen.


Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:

 • Koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
 • Testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
 • Todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.
Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).

Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.

Passia voidaan vaatia 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

Koronapassi on vaihtohto rajoituksille. Passi toimii terveysturvallisuustoimena silloin, kun kyseistä tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia on voimassa.


Kuinka saan koronatodistuksen?

 • Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Valitse vasemman reunan valikosta kohta ”Koronatodistus”. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
 • Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
 • Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi, tai muulle laitteelle. Voit myös ottaa siitä kuvakaappauksen. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.
 • Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Terveydenhuollon ammattilaisia on ohjeistettu kirjaamaan testitulos viiveettä tietojärjestelmään. Yleensä testitodistus on saatavilla vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta.
 • Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty.
Lisätietoja koronapassista voit lukea kanta.fi-sivustolta, osoitteesta https://www.kanta.fi/koronatodistus

Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset