ME.WELHOT kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Syksyn aikana esittelemme Welhoissa toimivia henkilöitä.

Arja Koistinen on toiminut D/E-tyttöjen joukkueenjohtajana noin kolmen vuoden ajan. Welhojen toimintaan Arja tuli ensimmäistä kertaa mukaan yli 10 vuotta sitten, aluksi vanhemman roolissa. Toimihenkilötehtävissä kuluneet vuodet ovat hujahtaneet nopeasti. ”Minulle joukkueessa toimiminen on oikeastaan elämäntapa. Viihdyn lasten ja nuorten kanssa, joten minusta tämä on tosi mukavaa hommaa. Parasta on yhteisöllisyys, jota joukkuetoiminta tuo mukanaan.”

Arja kuvailee olevansa aktiivinen joukkueenjohtaja, joka on joukkueen sisällä monessa mukana. Jojon tehtäviin kuuluu joukkueen asioista huolehtimista sekä paljon yhteydenpitoa perheisiin, joukkueen toimihenkilöihin ja seuraan. D/E-tytöissä on kaksi joukkueenjohtajaa, joiden kesken eri tehtäviä on jaettu. Arja toimii usein myös huoltajan roolissa varsinkin peleissä.

D/E-tyttöjä Arja kuvailee iloisiksi ja innokkaiksi. Joukkueiden kesken on yhteisiä tavoitteita ja yhteisöllisyyttä. Jojo voi myös edistää joukkueen yhteenkuuluvuutta: ”Minulle on tärkeää, että joukkueessa kaikki ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on samanlaiset oikeudet. Pyrin huolehtimaan, että kaikkien ääni kuuluu ja kaikki pääsevät osallistumaan. Jos meillä joukkueessa äänestetään jostakin, on äänestysprosentti aina 100, siitä pidän huolen!” Arja kertoo nauraen. Myös vanhempia kannustetaan mukaan toimintaan, vaikkakin aina omien kykyjen ja tilanteen mukaan: ”Kaikkien osallistuminen on tärkeää, mutta jokainen tekee minkä pystyy.”

Arja kannustaa jokaista rohkeasti kokeilemaan toimihenkilötehtäviä, jos asia pikkuisenkaan kiinnostaa. ”Monesti mietitään sitä ajankäyttöä, mutta siihen voi itse vaikuttaa. Kaikkien ei tarvitse tehdä joukkueessa yhtä paljon tai samalla tavalla kuin minä. Jojonkin tehtäviä voi tehdä eri tavoin, itselle sopivalla tyylillä. Näin voi vaikuttaa tehtävien kuormittavuuteen ja ajankäyttöön.” 

”Joukkueessa mukana oleminen voi olla hauska perheen yhteinen juttu, sillä tämä tuo kivoja ja positiivisia asioita koko perheen vapaa-aikaan. Kannustankin vanhempia lähtemään mukaan toimihenkilötehtäviin!"


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset