ME.WELHOT kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Syksyn aikana esittelemme Welhoissa toimivia henkilöitä.

Jaakko Puttonen toimii kuluvalla kaudella B-akatemian ja C1-poikien joukkueenjohtajana. Jaakon voi myös bongata kuuluttajana naisten ja miesten edustusjoukkueen otteluista. Salibandy on kuulunut Jaakon elämään yli 20 vuotta: pelaaminen alkoi yliopistoporukassa, mistä Jaakko sittemmin siirtyi mukaan Welhoihin (silloinen Kuopion Wellihousut). Nykyäänkin pelit jatkuvat miesten III-joukkueessa. Kokemusta on kertynyt myös valmennustehtävistä. Omien poikien harrastamisen myötä Jaakko toimi 04-syntyneiden poikien valmentajana kahdeksan vuoden ajan. ”Kyllähän sitä tuntee itsensä aika veteraaniksi” Jaakko naurahtaa kuvaillessaan Welhoissa vietettyjä vuosia.

Joukkueenjohtajana Jaakko toimii nyt toista vuotta. ”Kyllä siinä vähän piti opetella sopeutumaan, kun vaihtoi valmentajasta jojon rooliin, mutta hommia riittää kyllä tässäkin pestissä.” Tehtävälistalle kuuluu käytännön asioiden organisointia ja sen varmistamista, että homma toimii. ”Pelimatkat, kuljetukset, ruokailut, kotiturnausten järjestelyt ja näihin liittyvä koordinointi ja delegointi” Jaakko luettelee jojon tehtäviä. ”Lisäksi on paljon kommunikointia ja viestimistä vanhempien kanssa.”


Toimihenkilövuodet ovat olleet myös opettavaisia: ”Joukkueessa toimiminen on opettanut organisointikykyä, ryhmän kanssa toimimista ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemista. Tämä antaa paljon oppia myös työelämän puolelle, jossa niin ikään saa toimia monenlaisten ihmisten kanssa.” Oppimiskokemusten lisäksi seuratoiminta on tuonut myös hienoja elämyksiä ja hetkiä sekä kavereita ja ystävyyssuhteita.

Toimihenkilötehtävissä ja talkoissa Jaakko toivoisi näkevänsä enemmän uusia kasvoja. ”En tiedä onko sitten virheen pelko monella siellä taustalla. Mutta ei virheitä tarvitse pelätä, niitä tulee kaikille ja niitä voidaan korjata. Rohkeasti voisivat ihmiset tulla esimerkiksi toimitsijapenkin taakse seuraamaan ja katsomaan miten homma siellä toimii. Aina löytyy joku, joka on valmis neuvomaan ja opastamaan ensikertalaisia.”


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset