ME.WELHOT kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Syyskauden aikana esittelemme Welhoissa toimivia henkilöitä.
 
Ruuskaset ovat olleet Welhoissa mukana vuodesta 2009, jolloin perheen vanhempi poika Mika aloitti pelaamisen seurassa. Nykyisin Mika valmentaa 08- ja 11-poikia sekä toimii pelaajavalmentajana alueellista 5. divisioonaa pelaavassa miesten III-joukkueessa. Tulevaisuudessa hän tähtää salibandyvalmentajan tutkinnon suorittamiseen ja toivoo saavansa valmentamisesta itselleen leipätyön.

Nuorempi veli Teemu aloitti salibandyn pelaamisen jo 5-vuotiaana, ja pelaa tällä hetkellä isoveljensä valmentamana 08-poikien D2-joukkueessa. Isä Asko toimii samaisen joukkueen huoltajana.

Ruuskasen perheen tytär Noora aloitti salibandyn pelaamiseen viidesluokkalaisena, ja koki heti maalivahdin roolin omakseen. Hän on pelannut maalivahtina Welhoissa eri joukkueissa, nykyisin 3. divisioonaa Savo-Karjalan sarjassa pelaavassa naisten IV-joukkueessa. Tavoitteena Nooralla on nousta kolmosdivarista ylöspäin, kenties aina edustusjoukkueeseen asti.

Äiti Marke on mukana tyttärensä joukkueen turnauksissa toimihenkilönä. Lisäksi hän pyörittää kahviota 08-poikien turnauksissa sekä toimii lipunmyyntivastaavana miesten edustusjoukkueen peleissä. Monitoiminainen on ollut myös Welhojen hallituksessa.

Ruuskaset ovat Welhoissa mukana rakkaudesta lajiin, ja salibandy on heille elämäntapa. Marke kertoo, että yhteinen harrastus on heille myös perheenä suuri voimavara ja perhettä yhdistävä tekijä. Mika mainitsee, että perheen lisäksi hänellä on Welhoissa pitkäaikaisia ystäviä, ja serkkukin on mukana samassa joukkueessa ketjukaverina.  Noora kertoo nauttivansa harkoissa käymisestä ja myöntää, että kilpailuviettiäkin häneltä löytyy. Perheen juniori Teemu tietää, mikä on parasta salibandyn pelaamisessa: ”Se on hauskaa!”

Ruuskasten puheissa nousevat esiin juniorien pelireissut, jotka ovat hienoja kokemuksia niin pelaajalle, huoltajalle kuin valmentajallekin. Asko kehuu 08-poikien joukkuehenkeä ja kertoo, että heidän pelireissuillaan tunnelma on yleensä katossa jo ennen kuin bussi pääsee liikkeelle. ”Poppivehkeet soi ja laulu raikaa!”, Asko kuvailee. Teemu mainitsee erityisenä kohokohtana kevään 2019 kansainvälisen Tallink floorball -turnauksen, jossa hänen joukkueensa voitti hopeaa – tai hävisi, kuten pelaaja itse asian muotoilee. Welhojen 08-pojat osallistuivat turnaukseen kolmen joukkueen voimin, ja mukana Tallinnassa olivat myös Mika, Marke ja Asko sekä iso joukko muita vanhempia ja huoltajia.

Marken mielestä toimihenkilötehtävissä parasta on Welhot-yhteisö ja mukava yhdessäolo. Toimihenkilöiden kesken vallitsee hyvä yhteishenki, ja erityisesti 08-poikien vanhempien muodostamaa talkooporukkaa Marke kehuu huippuporukaksi. Myös Mika kertoo arvostavansa Welhoissa yhteisöllisyyttä, joka on mukana niin pelaajien kuin toimihenkilöidenkin välisessä kanssakäymisessä. Valmentajan työssä Mikan mielestä palkitsevinta on ollut valmennettavien juniorien kasvun ja kehittymisen seuraaminen useamman vuoden ajan. Hän vahvistaa Askon näkemyksen 08-poikien hyvästä joukkuehengestä ja kertoo, että yhteistyö niin pelaajien kuin muidenkin joukkueen toiminnassa mukana olevien kanssa on aina toiminut hyvin. ”Ikinä ei ole tarvinnut miettiä, ettei poikien kanssa tekeminen toimisi, tai ettei vanhempien, toimihenkilöiden tai muiden kanssa yhteistyö toimisi”, Mika sanoo.

Marke kannustaa kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan Welhojen toimintaan. Hän kertoo, että talkoo- toimihenkilötehtävissä hommat opitaan yhdessä tekemällä, ja neuvoja ja apua saa aina kun tarvitsee. Joukkueissa tarvitaan aina tekijöitä, ja kokeilemaan kannattaa Marken mielestä lähteä matalalla kynnyksellä. Mika toteaa lisäksi, että Welhoista löytyy toimintaa kaiken ikäisille: junnujoukkueissa on aina tilaa uusille, ja myös vanhemmat ovat tietenkin tervetulleita mukaan toimintaan. Marke lisää vielä: ”Äitinä on ollut ihan huippua seurata kolmen lapsen pelaamista ja kehitystä ja olla mukana taustajoukoissa.”


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset