ME.WELHOT kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Syksyn aikana esittelemme Welhoissa toimivia henkilöitä.

Welhoissa on monia aktiiveja, jotka toimivat useissa toimihenkilötehtävissä. Yksi heistä on Tanja Kaipainen, joka toimii tällä hetkellä C- ja D-tyttöjen vastuuvalmentaja, naisten harrasteryhmän ohjaajana sekä rahastonhoitajana miesten III-joukkueessa. Lisäksi Tanja on mukana Welhojen hallituksessa.

Tanja on tullut Welhoihin mukaan 12 vuotta sitten poikiensa kautta, jotka aloittivat harrastamisen Welhoissa. Poikien joukkueissa Tanja on toiminut joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan tehtävissä. ”Ja kun pojat pelasivat maalivahteina, niin sitä kautta minäkin päädyin maalivahdiksi. Meillä siis pojat tekevät edellä ja äiti tulee perässä!” Tanja kertoo. Hän on pelannut maalivahtina muun muassa naisten kakkosjoukkueessa.

Valmentajana Tanja toimii nyt toista vuotta. ”Minulla ei ollut aiempaa kokemusta valmennuksesta. Alun perin piti ryhtyä valmentamaan tyttömaalivahteja, mutta kohta olinkin jo C-tyttöjen vastuuvalmentaja” Tanja nauraa. ”Toki olen imenyt oppia oman pelaamisen ja kaiken muun kokemuksen kautta. Harjoituksissa ja turnauksissa on tullut oltua paljon mukana.” Tällä kaudella Tanja osallistuu Welhojen järjestämään Salibandyliiton 1-tason valmentajakoulutukseen (SBV1).

Valmentajan arkeen kuuluu harjoitusten suunnittelua ja ohjaamista sekä yhteistyötä muiden joukkueiden kanssa. Yhteistyötä tehdään myös muiden valmentajien sekä esimerkiksi ikäluokkavastaavien kanssa. ”Tykkään tästä ihan hirveästi. Tämä on ihan huippua hommaa! Toki se vie aikaa, varsinkin jos haluaa kehittää pelaajia. Silloin joutuu käyttämään aikaa ja pohtimaan. Mietin esimerkiksi sitä, miten auttaisin pelaajia oppimaan itse, ettei vain toisteta sitä mitä minä kerron. Miten kasvattaa ajattelevia pelaajia?”

Valmennettaviaan Tanja kuvailee iloisiksi, positiivisiksi ja motivoituneiksi. ”Meillä tärkeintä on pelaaminen ja sen kehittäminen. Fokus ei ole voittamisessa, vaan siinä että pelaaminen on hyvää – se voi olla sitä, vaikka häviäisimme pelin.” Kehittymisen näkyminen omassa joukkueessa on Tanjan mukaan valmentamisen parhaita puolia: ”Se on hieno fiilis, kun pelaajilla tulee onnistumisia ja tuntuu siltä, että olen pystynyt kehittämään tyttöjen pelaamista. Ja sitten kun näkee, että koko joukkueen peli kehittyy ja päästään sinne mihin on pyritty – se on hieno tunne.”

Entä millaiset terveiset Tanja lähettää valmennuksesta kiinnostuneille?
”Kannattaa lähteä haastamaan itseään. Tässä voi löytää itsestään aivan uusia puolia. En itsekään aiemmin kuvitellut ryhtyväni valmentajaksi, mutta tässä sitä ollaan: tykkään tästä, haluan tehdä tätä ja koen, että minusta on tähän!”

Tanja muistuttaa myös seuran yhteisöllisyydestä. Mukana olevat ihmiset luovat yhteisön ja sitä kokee kuuluvansa johonkin. Myös valmentamiseen saa muilta tukea: ”Yksin ei tarvitse selviytyä. Minäkin olen saanut paljon tukea ja apua toimiston väeltä. Kun kysyy, niin silloin myös oppii!”

 


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset