ME.WELHOT kuvastaa Welhoissa mukana olevia ihmisiä, tarinoita, joukkueita ja tapahtumia, jotka muodostavat Welhojen yhteisön. Syksyn aikana esittelemme Welhoissa toimivia henkilöitä.

Toni Kauppinen toimii C2-poikien joukkueenjohtajana ja valmentajana sekä myös C1-poikien joukkueenjohtajana. Toni on ollut Welhojen valmennustoiminnassa mukana vuodesta 2016 asti. ”Oma poika aloitti Welhoissa pelaamisen ensin kenttäpelaajana ja siirtyi sitten maalille. Itse olen pelannut maalilla jääkiekon puolella ja kerran sitten kysyin vanhempainillassa, että tarvitaanko joukkueessa maalivahtivalmennusta. Sitä tarvittiin ja siitä asti olen ollut valmennuksessa mukana.”

Koska Toni toimii joukkueessa sekä joukkueenjohtajana että valmentajana ovat tehtävät hyvin monipuoliset. Tehtäviin kuuluu kaikenlaista lähtien kasvomaskien tilaamisesta aina pelivalmennukseen asti. Harjoituksissa ja peleissä ollaan mukana oman työ- ja siviilielämän aikataulujen mukaan. Toni kertoo joukkuetoiminnan tuovan hyvää vastapainoa työlle. ”Tykkään tästä ilmapiiristä. Paljonhan tämä antaa, siksihän tätä tekee. Samalla saa muuta ajateltavaa, mikä auttaa irtautumaan arjesta hyvin.”

Valmentamista Toni kuvailee sekä antoisaksi että haastavaksi: ”Älyttömän kivaahan tämä on, vaikka omalla tavallaan haastavaa. Haastavaa on se, miten peliä ja pelaajien kehittymistä vietäisiin eteenpäin. Paljon pitää miettiä millaisia viestinnällisiä keinoja käyttää - miten pelaaja ja valmentaja ymmärtäisivät toisiaan. Pidän kuitenkin nykysuuntauksesta ja siitä, että ei tarjota valmiita ratkaisuja, vaan pelaajan tulee oppia tekemään niitä itse.”

Valmentaminen tuo oppimiskokemuksia myös valmentajalle itselleen: ”Ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa toimia, sillä jokainen on yksilö ja se pitää osata huomioida. Mun mielestä valmentajalla pitää olla viitekehys, mistä ammentaa tuotoksensa, mutta kuitenkin yksilö pitää osata huomioida, kun oppeja soveltaa käytäntöön.” Toni kertoo oppivansa koko ajan uutta valmentamisesta. Hän on saanut oppeja ja tukea esimerkiksi ikäluokkavastaava Henri Niskaselta, erilaisista valmentajille suunnatuista materiaaleista sekä ihan käytännön kautta: jokaisesta pelistä yritetään oppia jotakin.

Entä kuka voi Tonin mielestä ryhtyä valmentajaksi? ”Kuka vaan, kuka on kiinnostunut tällaisesta toiminnasta, oli se laji mikä tahansa. Jos löytyy motivaatiota, niin se antaa mahdollisuuksia tähän. Kaiken voi opiskella mukana ollessa. Toki esimerkiksi ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidoista on hyötyä.”

Toni rohkaisee kaikkia joukkuetoiminnasta kiinnostuneita lähtemään toimintaan mukaan. ”Jojoja, rahastonhoitajia, huoltajia, valmentajia – kaikkia tarvitaan. Parhaimmillaan tämä tuo yhteisön ympärille, joka auttaa monessa. Tässä tutustuu uusiin ihmisiin ja voi saada elinikäisiä ystäviä. Tämä on tasa-arvoinen ympäristö toimia ihmisten välillä.”

 


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset