Welhoilla on ollut takana vaikea syyskausi miesten F-liigassa. Sunnuntain 13.12. ottelu Tikkurilan Tiikereitä vastaan päättää kauden ensimmäisen puoliskon, jossa sarjan jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen. Tähän mennessä Welhoilla on tilillä yksi voitto Nurmon Jymystä. Jymy ja Tiikerit ovat yhden ja kahden pisteen päässä, joten Welhot ei suinkaan ole yksin häntäpäässä.

Päävalmentaja Simo Leppänen otti ohjat joukkueen valmentamisesta kuluneen vuoden toukokuussa. Kesällä valmennustiimi uudisti joukkueen viisikkopuolustamisen ja ideologian siihen täysin nykyaikaiseksi. ”Pelaajat omaksuivat uuden pelitavan nopeasti sekä yksilöinä että viisikkoina ja otimme sen saralla isoja harppauksia jo yhden kesän aikana. Pelaajat ovat tähän hetkeen tultaessa oppineet ja omaksuneet paljon uutta. Olemme myös harjoitelleet määrällisesti ja laadullisesti erittäin paljon”, Leppänen kertoo.

Syyskaudella joukkueen kompastuskivi on ollut pallollinen pelaaminen, mutta sen kehittämiseksi tehdään arjessa paljon töitä: ”Siinä meillä on yksikkö- ja viisikkotasolla paljon tekemistä ja se me tiedostetaan pelaajien kanssa. Sen eteen treenataan koko ajan arjessa. Maalit meitä vastaan on pääsääntöisesti syntyneet meidän omasta heikosta pallollisesta pelaamisesta keski- tai hyökkäysalueella. Vastustajat ovat päässeet kääntämään peliä vaarallisista paikoista ja ylivoimaisina. Näistä paikoista tässä liigassa naulataan todella isolla prosentilla pallo maaliin. Toinen puoli tästä pallollisesta pelaamisesta on se, että emme ole itse pystyneet myöskään luomaan tarpeeksi paljon vaarallisia ja laadukkaita maalintekopaikkoja. Väitän, että kun meillä pelaajat oppivat paremmin kentällä tunnistamaan tilanteet ja ymmärtämään asioiden syy-seuraus suhteet niin pallollinen peli ottaa isoja harppauksia eteenpäin. Se ei ole yksinkertaista eikä se tapahdu sormia napsauttamalla.”, Leppänen kommentoi.

Welhot ei anna periksi. Joukkueen suurin arvo on periksiantamattomuus ja että joukkue antaa kaikkensa jokaisessa pelissä. Harjoitusten tempoa ja laatua on nostettu viime kausista. ”Onnistumisia pitää vaalia. Tosi hienoja asioita joukkue tekee, mutta sarja on niin raaka, ettei tämä ole riittänyt yksinään. Palkintoja on vähän siitä hyvästä työstä mitä pelaajat tekevät. Rahkeet olisi ollut parempaan syyskauteen. Muutaman todella tiukan ottelun olisimme voineet kääntää itsellemme. Yksi asia missä pelillisesti on oltu heikkoja, on viimeistely. Kun onnistumisia ei tule, aletaan puristamaan mailaa ja ratkaisut ovat heikompia. Paljon on tehty hommia ja yhdessä mietitty asioita, että mitä lähdetään parantamaan ja mihin keskitytään, että voidaan taistella pisteistä ja ottaa voittoja. Tiikereitä vastaan syyskausi on tarkoitus lopettaa voittoon”, Leppänen kertoo.

Leppäsen mukaan kelkka saadaan kääntymään sillä, mitä pelaajat ja valmennus arjessa tekevät, eli laadukas harjoittelu ja kehityskohteiden tunnistaminen. Pelaajat pitävät itsestään huolta ja elävät urheilijan elämää, eli ottavat arjessa kaikki asiat huomioon, millä tavalla niistäkin asioista voidaan ottaa irti asioita, jotka parantavat tuloksia.

Päävalmentaja uskoo joukkueeseensa: ”Welhojen pelejä kannattaa katsoa, koska pelaajat haluavat taistella viimeiseen saakka. Nuori joukkue pelaa aina logolle. Vaikka välillä on tullut rumia lukemia niin pelaajat ovat niissäkin antaneet kaikkensa. Welhot ei tyydy häviämään eikä tyydytä jokaisessa ottelussa altavastaajaksi povatuksi. Sitä leimaa ei haluta eikä oteta.”

Leppäsen terveiset kannattajille: ” Lepääminen on paras työkalu valmistautua uusiin haasteisiin.”

Kolme tärppiä, joita Welhojen otteluissa kannattaa seurata jatkossa: 1. Miten fiksusti Welhot pelaa pallon kanssa. 2. Yritämme pelata fiksummin pallolla kuin vastustajat 3. Kuinka pallollinen pelaaminen yleisesti kehittyy kohti kevättä


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset