Miesten edustussalibandy Kuopiossa eriytyy uuden yhdistyksen alle - yhdistyksen nimeksi tulee Pohjois-Savon Welhot Ry. 

Pitkien valmisteluiden jälkeen suunnitelmat ovat kasassa, ja tarvittavat henkilöt miesten edustusurheilun eteenpäin viemiseksi ovat löytyneet. Uuden yhdistyksen toiminta käynnistyy pitkän linjan kuopiolaisen salibandyn puuhamiehen Mika Miettisen johdolla. Avukseen Miettinen saa Jani Jormakan, jonka myötä yhdistys lähtee rakentamaan uutta sekä eheämpää kotia koko Pohjois-Savolaisen salibandyn edustusurheilulle. Jormakan kaksoisrooli miesten joukkueen valmentajana sekä taustahenkilönä luo hyvät mahdollisuudet rakentaa uutta yhdistystä vahvalle pohjalle. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää organisaatiosta sellainen, joka pystyy takaamaan laadukkaan ja monipuolisen ympäristön pelaajille kehittyä vuodesta toiseen. Yhdistys lähtee tavoittelemaan luontaista kasvua panostamalla entistä enemmän myyntiin ja markkinointiin.

 

"Roolini uudessa yhdistyksessä on olla vastuuvalmentaja. Lisäksi teen taustatiimissä töitä myynnin ja markkinoinnin apuna ja huolehdin yhteistyöstä junnupuolen kanssa. Hyvillä mielin lähden työskentelemään. Minulla on vahva usko siihen, että pystytään tällä mallilla rakentamaan jotain pysyvää. Halutaan olla heti ensi kaudella voittava joukkue, joka pelaa ja harjoittelee laadukkaasti. Itse olen kahden edellisen kauden aikana päässyt VehVe:n mukana hyvin sisään lajiin ja tutustunut myös Welhojen taustoihin ja pelaajiin. Paljon on kuitenkin vielä opittavaa varsinkin pelin ymmärtämisessä ja taktisessa puolessa omasta kiekkotaustastani johtuen. Sieltä puolelta saan tuotua kuitenkin paljon uutta hyvää ja koko ajan mennään eteenpäin. Nyt vaan raakaa arkityötä, intohimoisia ihmisiä ja tavoitteita. Siitä Welhot taas nousee, alkaa syntyä uusia tarinoita ja taikuutta.", Jani Jormakka toteaa omasta roolistaan uudessa yhdistyksessä.

 

Uuden yhdistyksen perustamisen myötä sekä Salibandyseura Welhot ry, että Vehmersalmen Vesa ry luopuvat miesten edustusjoukkueidensa toiminnasta, miesten edustussalibandyn keskittyessä jatkossa Pohjois-Savon Welhot ry järjestettäväksi. Kaudella 2022-2023 Pohjois-Savon Welhot ry joukkueen pelaajarunko tulee koostumaan suurimmaksi osaksi nykyisistä VehVen sekä Welhojen edustusjoukkueiden aikuispelaajista. 

 

Salibandyseura Welhot ry ja Pohjois-Savon Welhot Ry ovat keskinäisellä sopimuksella lisäksi sopineet, että Pohjois-Savon Welhot ry voi käyttää Welhojen brändiä sekä logoa omassa toiminnassaan. Näin ollen kuopiolainen miesten edustussalibandy jatkaa tutuissa väreissä, joskin omana itsenäisenä yhdistyksenään.

 

"Tulemme edustamaan Welhojen hyvin toimivaa brändiä, ja unelmana on tehdä Kuopiosta voittava salibandykaupunki aina kirkkaimmalle huipulle saakka. Työtä on vielä paljon tehtävänä, mutta askel kerrallaan lähdemme rakentamaan ja nyt olemme ensimmäisen tukipilarin saaneet paikalleen," Pohjois-Savon Welhot ry:n puuhamieheksi lähtenyt Mika Miettinen taustoittaa.

 

Ota Pohjois-Savon Welhot ry:n sosiaalisen median kanavat seurantaan:

Instagram: @welhotedustus

 

Salibandyseura Welhot ry:n puheenjohtaja Antero Nissinen sekä toiminnanjohtaja Panu Lappi ovat huojentuneita siitä, että kuopiolaiselle miesten edustussalibandylle löytyi uusi veturi. Tämä avaa mahdollisuuden niin edustusurheilun kuin junioritoiminnankin kehittämiseen pitkäjänteisesti:

 

"Edustusurheilutoimintaan, kuten joukkuetoimintaan ylipäänsä, tarvitaan riittävät resurssit, johon sisältyvät niin pelaajat, taustaryhmä kuin talouskin. Tiivistetysti voidaan todeta, että vaikka Welhojen miesten edustusjoukkueen toiminta onkin kilpaurheilullisesti näyttäytynyt vuosien varrella positiivisessa valossa, on sitä vaivannut akuutti resurssipula kaikkien edellä mainittujen sektoreiden osalta. Uskon, että miesten edustustoiminnan uusi järjestely luo hyvän ja vakaan pohjan toiminnan kehittämiseen.", Welhojen puheenjohtaja Antero Nissinen luonnehtii mennyttä aikaa ja tulevaa.

 

“Vajaiden resurssien jakautuminen on tarkoittanut arjessa myös sitä, että olemme samalla rapauttaneet junioritoimintaamme; edustusjoukkueen pelaajapulan paikkaaminen junioripelaajilla on heikentänyt toimintaedellytyksiä juniorijoukkueiltamme. Tämä on aiheuttanut negatiivisen kierteen ylhäältä alaspäin. Jotta tulevaisuudessa myös edustusurheilu olisi tukevammalla pohjalla, tarvitsee se taustalleen toimivan ja riittävän vahvan junioripolun. Miesten edustusurheilun siirtyminen uuden erillisen yhdistyksen alle antaa meille Salibandyseura Welhot ry:nä mahdollisuuden keskittää rajallisia resurssejamme junioritoiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen", Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi täydentää. 

 

LUE MYÖS:

https://www.welhot.fi/uutiset/kehityssuunnitelma-juniori-ikaisten-pelaajien-harrastusmahdollisuuksien-turvaamiseksi-ja-kehittamiseksi-seurassa

 

LISÄTIEDOT:

Pohjois-Savon Welhot ry.
Mika Miettinen
puheenjohtaja
040-1515918
mika.miettinen@welhot.fi


Salibandyseura Welhot ry.
Panu Lappi
toiminnanjohtaja                            
050-5711338                                        
panu.lappi@welhot.fi


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset