Tämä sunnuntai on monella tapaa historiallinen! Welhot matkaa Tampereelle Classicin vieraaksi, kun uusi F-liiga polkaistaan ensimmäistä kertaa molempien joukkueiden osalta käyntiin. Samalla ottelu päättää pitkän pelitauon, joka alkoi viime maaliskuussa koronan rajoittaessa maailman menoa.
 
Kuopiolaisten kesä on ollut kaikkea muuta, kuin normaali. Joukkueharjoittelu päästiin aloittamaan kesäkuun alussa, kesä on menty todella kovaa ilman suurempia omatoimijaksoja ja myös valmennus on uusiutunut. Kaikesta uudesta ja ihmeellisestä huolimatta kevät ja kesä ovat menneet joukkueen osalta mahtavasti ja fiilis joukkueen sisällä on huikea. Pelien alkamista on odotettu.
 
Heti ensimmäiseksi Welhot pääsee haastamaan ja mittamaan oman tasonsa yhden maailman kovimman seurajoukkueen vieraana. Voisimme verrata tulevaa ottelua historialliseen Daavid vastaan Goljat-asetelmaan. Kotijoukkue Classic ei suurempia esittelyjä tarvitse. Joukkue on dominoinut suomalaista salibandyä vuosikausia ja loppua ei näy. Tarpeellisimman joukkueen laadusta ja vahvuudesta kertoo se, että edellisellä maajoukkueleirillä (Miehet ja U23) Classic oli edustettuna yli 20 pelaajan voimin. Heiltä löytyy kokemusta ja maailmanmestaruuksia enemmän kuin mistään muusta joukkueesta tässä maassa. 
 
Vaikka vastustaja on etukäteen arvioitu ylivertaiseksi ja parhaaksi joukkueeksi F-liigassa niin keltamustat eivät lähde kuvia kumartelemaan, vaan päinvastoin näyttämisen halu on todella suuri! Harvoin tulee mahdollisuuksia mitata omaa tekemisen tasoa yhtä maailman parasta joukkuetta vastaan. Welhojen matka ja prosessit kohti menestystä ovat alussa, mutta menossa vahvasti eteenpäin!
 
Odotettavissa on, että Classic pitää palloa enemmän ja Welhot keskittyy puolustamaan viisikkoina tiiviisti ja iskee nopeasti vastaan paikan tullessa. Nähtäväksi jää millaisia aseita Welhojen työkalupakista löytyy, jotta Classic saadaan sekaisin ja pois mukavuusalueelta. Silloin urheilussa ja salibandyssä kaikki on mahdollista. Myös Daavid päihitti aikoinaan Goljatin.
 
Kaikessa kiireessä joukkueen lopullinen kokoonpano on jäänyt julkaisematta, joten julkaistaan se nyt ennen kuin pelit käynnistyvät. Welhojen kokoonpano koki kesän aikana aiempiin kausiin nähden erittäin vähän muutoksia. Kokeneet Eero Vepsäläinen ja Janne Pitkänen jäivät sivuun työ- ja siviilikiireiden vuoksi, mutta muut viime kauden pelaajat jatkavat. Uusina pelaajina joukkueessa ja F-liigassa nähdään Ari Lintu (viime kauden joukkue: VehVe), Eetu Juvonen (Floorball Thurgau), Miska Ojala (Papas) ja Olli Kyllönen (Papas).

Welhot 2020-2021
 
Maalivahdit

#31 Jussi Kärkkäinen
#32 Roni Tuononen
#66 Lauri Künnap A
 
Kenttäpelaajat

#3 Miska Ojala
#9 Mika Rissanen
#10 Topias Simonen
#14 Niko Uurtio
#16 Samu Kärkkäinen
#17 Erno Sivula A
#18 Teemu Harle
#19 Jesper Kauhanen
#20 Ari Lintu
#22 Mirko Soininen
#23 Riku Tuononen C
#29 Olli Taskinen A
#36 Roni Väänänen
#37 Olli Kyllönen
#43 Eetu Juvonen
#53 Vili Venäläinen
#54 Niko Eskelinen
#64 Jere Koistinen
#68 Kalle Keränen
#70 Aleksi Ahokas A
#96 Joona Kokkola

 

Toimihenkilöt
 
Vastuuvalmentaja Simo Leppänen
Valmentaja Pasi Purhonen
Fysiikkavalmentaja Samu Koskinen
Joukkueenjohtaja Mika Murtorinne
Huoltaja Risto Tuononen
Huoltaja Veli Rissanen
 
Hyppää Welhojen matkaan Instagramissa:

https://www.instagram.com/welhot/

Voit myös tukea Welhoja ostamalla kausikortin:
https://www.seat4.me/kausikortit/sb-welhot


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset