Lauantaipäivän 24.10. bussiretki käytiin heittämässä Joensuuhun, missä Welhottaret kohtasivat FB Factorin. Vastustajajoukkue Factor on yhdistelmä vikkeliä ja taitavia tyttöjä sekä jo pidemmän kokemuksen omaavia säbänaisia. Haettuaan ensin piristystä alkulämmöiltä raikkaankirpeässä syyssäässä Welhottaret marssivat innokkaina kentälle keltaisissa univormuissaan.

 

Heti ensimmäisen erän alusta lähtien kävi selväksi, että pelin voittaakseen Welhottarien tulisi tehdä rutkasti töitä. Vastustaja oli paremmalla jalalla ja pöhinällä liikenteessä voittaen suurimman osan kaksinkamppailuista ja luoden vaarallisia tilanteita Welhottarien puolustuspäähän. Tästä huolimatta taisteluasenne oli kohdillaan, ja oman pään sekavat tilanteet onnistuttiin selvittämään maalivahtimme #49 Angelan Buchholzin avustuksella. Erän ensimmäisen maalin iski ajassa 8:17 Welhottarien #9 Laura Rautanen, kun #58 Vilma Kilpi tarjoili hänelle syötön vauhtiin. Alle minuuttia myöhemmin, ajassa 9:03, FB Factor kuitenkin kuittasi tasoittaen lukemiksi taululle 1–1. Pelitapahtumat eivät suinkaan loppuneet tähän, vaan ajassa 9:16 vastustaja sai jäähyn väärästä etäisyydestä. Näin lähdettiin hakemaan ylivoimamaalia, mutta vastustaja oli kuitenkin hyvin hereillä päässen katkomaan syötön ja hyökäten heti nopeasti alivoimalla. Hyökkäys myös tuotti tulosta, ja näin 9:26 Factor siirtyi ottelussa 1-2 johtoon. Ylivoima takkuili myös loppuajan, eivätkä Welhottaret saaneet aiheutettua vastustajan maalille kunnon vaaraa. Muutenkaan erässä ei enempää osumia nähty.

 

Toisessa erässä Welhottaret olivat liikkeellä paremmalla jalalla ja saivat myös kiinni omasta pelistään. Ajassa 17:11 saatiin aikaan 2–2 tasoitus. Asialla oli jälleen #9 Laura Rautanen tällä kertaa #12 Sonja Lyytisen toimiessa syöttäjänä. Minuutin päästä tästä #5 Ella Streng vei Welhottaret 3–2 johtoon tarkalla laukauksella yläkulmaan #33 Suvi Kuiviston syötöstä. Myös Factor loi jälleen vaarallisia tilanteita Welhottarien päätyyn ja kipusikin taas rinnalle 3–3 lukemiin. Ajassa 26:09 Welhottaret menivät kuitenkin jälleen johtoon #24 Kaisa Kokon ohjatessa pallon alakulmaan #7 Taina Kortelaisen syötöstä. Näin toiselle erätauolle päästiin 4–3 johtoasemassa.

 

Pelin viimeisessä erässä nähtiin vaarallisia tilanteita molemmissa päädyissä. Erän loppupuolella itse kunkin Welhottaren ajatuksissa siinsi jo pelin voitto, mutta ajassa 41:44 pallo säheltyi Welhottarien epäonneksi oman maalin takaa maalin etukulmalle, josta vastustaja toimitti pallon tarkasti verkon perälle. 4–4 tasoitus käänsi pelin momentumin vastustajalle, ja lähes tulkoon heti perään, ajassa 42:12, Factor paineli 4–5 johtoon. Nämä jäivät myös pelin loppulukemiksi, vaikka erän loppu vielä tasoitusta haettiinkin. Tällä kertaa ei yritys aivan riittänyt, ja Factor jätti Welhottaret nieleskelemään kirvelevää tappiota.

 

Reissusta ei siis tällä kertaa tarttunut mukaan muuta kuin ABC:n ruuat paluumatkalla. Tai kenties myös hippunen kokemusta, mutta pisteet jäivät tällä kertaa kuitenkin saamatta. Järjestäjän toimesta pelin parhaana pelaajana palkittiin koko pelin kovasti töitä paiskinut #12 Sonja Lyytinen. Joukkueen sisäisissä palkitsemisissa MVP-palkinto ojennettiin täpäriä tilanteita pelastaneelle maalivahdillemme #49 Angela Buchholzille ja taistelijan palkinto sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan hienosti pelanneelle #26 Auri Välimaalle.
 

Tehonaiset:

Laura Rautanen 2+0

Ella Streng 1+0

Kaisa Kokko 1+0

Vilma Kilpi 0+1

Sonja Lyytinen 0+1

Suvi Kuivisto 0+1

Taina Kortelainen 0+1
 

Seuraavan kerran Welhojen kakkosnaiset nähdään tositoimissa maanantaina 2.11. klo 17 Kuopio-hallilla, kun vastassa on jälleen oman seuramme tytöt eli Welhot III. Toivotaan siis, että pelit saavat edelleen jatkua!


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset