Noin neljän viikon pelitauko päättyy keltamustien osalta tulevana sunnuntaina, kun Tikkurilan Tiikerit saapuu Welhojen vieraaksi Kuopioon. Vierailija Tiikerit taistelee Welhojen kanssa samoista sijoituksista sarjan peräpäässä, joten luvassa on varmasti kiihkeää taistelua pisteistä! Viime kaudella Tiikerit oli askeleen edellä molemmissa keskinäisissä otteluissa keräten pisteet itselleen lukemin 6-2 ja 9-6.

Tiikereiden alkukausi on ollut Welhojen tapaan haastava. Voittoja ei ole liiemmin kertynyt ja pistesarake näyttää tällä hetkellä viittä pistettä. Kuitenkin joukkueen viimeisimmät pelit ovat näyttäneet, että vantaalaiset ovat löytäneet pelivireensä. Se onnistui kaatamaan vieraissa Indiansin, joka on yksi sarjan parhaista joukkueista. Tämän lisäksi Tiikerit on pelannut kaksi todella tiukkaa peliä (LASB ja OLS), joista pisteitä ei valitettavasti ole karttunut. Helpolla ei Welhot siis tule sunnuntaina pääsemään.

Tiikerit ovat mielenkiintoinen joukkue, joka omaa sekä kokemusta ja kovuutta, että nuoruutta ja taitoa. Kokemusta edustaa kesällä EräViikingeistä siirtynyt alakerran lukko Janne Salonen ja seuran oma kasvatti Tomi Palin. Nuoren polven esiinmarssia johtavat vasta miesten maajoukkueleirillä vieraillut Joakim Lund (-01) ja Toni Rintala (-99), jotka johtavat myös Tiikereiden sisäistä pistepörssiä. Vaikka vierasjoukkueen alkukausi ei ole ollut paras mahdollinen ja monet pelaajista eivät ole vielä löytäneet parasta virettään niin se on todella vaarallinen vastustaja, jonka kaikista kolmesta kentällisestä löytyy ratkaisuvoimaa. Sen lisäksi Tiikerit on aina ollut Welhoille hankala vastustaja. Erittäin mielenkiintoista nähdä millaisessa vireessä vantaalaiset saapuvat Tylypahkaan sillä he olivat LASB-ottelun jälkeen kymmenen päivää koronakaranteenissa, joka päättyi nyt peliviikon torstaina.

Welhot on saanut pelitauon aikana harjoiteltua paljon ja laadukkaasti. Valmennus ja pelaajat ovat yhdessä tunnistaneet suurimpia kehityskohteita syyskauden peleistä ja arjen toiminta on pääasiassa keskitetty näiden kohteiden kehittämiseen. Myös kolme viikkoa kuopiolaisten mukana harjoitelleet sveitsiläiset (heistä on juttu erikseen Welhojen nettisivuilla) ovat tuoneet mukavasti raikkautta ja innokkuutta lisää harjoituksiin. Joukkue puhkuukin intoa ja näyttämisen halua sunnuntain ottelun lähestyessä. Terveystilanne näyttää erittäin valoisalta ja tällä tietoa kaikki pelaajat lukuun ottamatta Joona Kokkolaa ovat käytettävissä sunnuntain ottelussa. Welhot haluaa päättää tämän kauden ensimmäisen puolikkaan voittoon ja jatkaa näin ollen voitokkaana kohti kevään kierrosta!

Koronavirus on haastanut suomalaista urheilua pitkin kulunutta vuotta ja se näkyy tällä hetkellä myös F-liigan toiminnassa. Tällä hetkellä (ainakin vuoden loppuun saakka) kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, myös siis tuleva Welhot-Tiikerit, joten katsomoon ei kannata vaivautua. Fanit pääsevät kuitenkin nauttimaan Welhojen otteista television välityksellä, koska Ruutu+ palvelu näyttää sunnuntaina ottelun livelähetyksenä!

Seuraa Welhoja somessa: @welhot 
Tilaa uutiskirje: TILAA TÄSTÄ


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset