Puheenjohtajan terveiset seuran jäsenille ja yhteistyökumppaneille


Seuran jäsenistö ja yhteistyökumppanit

”Elämme poikkeuksellisia aikoja ja tästä selvitään”. Tässä kaksi päällimmäistä ajatusta, jotka ovat edelleen olleet mielessäni viime aikoina. Tämän poikkeuksellisen ajan vuoksi seuran hallitus on päättänyt käynnistää työntekijöidensä kanssa yhteistoimintaneuvottelut. Tavoitteena on helpottaa seuran tämän hetken tilannetta ja turvata seuran tilanne tulevaisuudessa. Neuvottelujen etenemisestä ja toimenpiteistä tiedotetaan tämän kanavan kautta. Poikkeuksellinen aika näyttää vaativan poikkeuksellisia tekoja.

Seuran tämän hetken haasteet liittyvät seuran kassan tilanteeseen ja maksukyvyn haasteisiin. Taloutemme kannalta tärkeät tapahtumat, äitienpäivän aikaan pelattava Puijo Cup, toukokuussa pelattavaksi suunniteltu Firmasähly ja kesäkuun alkuun sijoittuva lasten kesäleiri, on peruttu. On epävarmaa, pystytäänkö ne tämän vuoden puolella järjestämään. Taloudellinen menetys näistä on noin 10 000 – 17 000 euroa. Se on iso raha seuralle.

Tilanteen helpottamiseksi käynnistimme Welhosydän ”Tuetaan Toisiamme” kampanjan, jonka kautta yksityishenkilöillä, yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus tukea seuran toimintaa ja toiminnan jatkuvuutta. Edelleen myös kaikille teille tarjolla ovat Welhosydän kausikortti, kannatusjäsenyys ja yritys/yhteisö kannatusjäsenyys. Tämä kampanja on saanut hyvän vastaanoton ja on tuottanut jo yli 2000 euroa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä osallistuneille. Henkilökohtaisesti pysähdyttävä hetki oli yksityishenkilön, Fanin tekemä viiden Welhosydän kausikortin osto. Tätä yritin hieman jarrutella, mutta hän sanoi sen kestävänsä. Welhoilla on merkitystä ja olemme lunastaneet pysyviä paikkoja ihmisten sydämissä. Tämä kampanja jatkuu edelleen, ainakin maaliskuun loppuun saakka. Pienistä puroista syntyy iso virta. Lue kampanjasta lisää: http://www.welhot.fi/news.php?id=2168

Tämän kampanjan lisäksi olemme tehneet myös muita, tähän hetkeen kohdistuvia rahatilannetta helpottavia toimenpiteitä. Olemme siirtäneet laskujen maksua eteenpäin, neuvottelemme maksuajoista, olemme olleet yhteydessä kumppaneihin tulojen aikaistamiseksi ja olemme yhteydessä uusiin tahoihin seuran tukemiseksi. Kaikki mahdolliset keinot kuitenkin täytyy miettiä jotta saamme tilanteen vakautettua ja tulevaisuuden turvattua. Uskon, että yhteistoimintaneuvotteluissa löydämme järkevät ratkaisut ja tavat edetä tässä tilanteessa. Pitemmällä tähtäimellä tavoite on se, että yhteisömme talous on vahvempi ja kestävämpi.

Tässä tilanteessa on erityisen tärkeä katsoa ympärilleen ja tulevaisuuteen. Meidän kaikkien täytyy tukea toisiamme ja näin voimme olla entistä vahvempia nyt sekä tulevaisuudessa. Olemme katsoneet hieman kauemmas ja olemme olleet käynnistämässä kampanjaa Kroatian salibandyn tukemiseksi. Maanjäristys on vaikuttanut koko Kroatiaan ja paikallisten salibandyseurojan tulevaisuuteen. Koronatilanteen helpottaessa keräämme käytettyjä salibandyvarusteita omasta yhteisöstämme ja toimitamme niitä Kroatiaan. Myös muut liigaseurat, liitto ja Fat Pipe varustevalmistajana ovat lähteneet mukaan tähän kampanjaan. Tämä on pieni vaiva meille, mutta sillä on suuri merkitys saajalle.

Meidän on yhteisönä tärkeä tuntea vastuumme siitä että kaikilla on mahdollisuus harjoitella ja pelata  Tässä tärkeässä roolissa on seuran tukirahasto, josta seuran jokaisella jäsenellä on taloustilanteensa perusteella mahdollisuus saada tukea pelaamisesta ja harjoittelusta aiheutuviin kustannuksiin. Tämän rahaston kasvattaminen on yksi painopistealue jatkossa. Iso kiitos vastuunkannosta miesten edustusjoukkueelle, joka lahjoitti kuluneen kauden sakkokassansa (yli 1000 euroa) tähän rahastoon.

Olemme tärkeä osa ympäröivää yhteiskuntaa ja ympäröivä yhteiskunta ja sen hyvinvointi on meille seurana tärkeää. ”Tuetaan Toisiamme” hengessä haastan kaikki seuramme jäsenet viettämään perjantaina 27.3.2020 ”Kotona Kotimaista” päivää. Yritysten ja paikallisten pienyritysten rooli seuramme toiminnan mahdollistajana on erittäin merkittävä. Pienyrittäjyydessä korostuvat paikallisuus, kehityshakuisuus, ahkeruus ja itsensä likoon laittaminen, jotka ovat myös meidän yhteisöllemme tärkeitä arvoja ja asioita.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, toimitaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaan ja luodaan tulevaa.

--

Antero Nissinen
puheenjohtaja / SB Welhot ry

ps. kysymykset tilanteesta ja kaikki ideat seuratoiminnan kehittämiseksi otetaan vastaan
antero.nissinen@dnainternet.net
puh. 044 28 56514


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset