Puheenjohtajan terveiset: Tuetaan Toisiamme!


Seuran jäsenistö ja yhteistyökumppanit,

”Elämme poikkeuksellisia aikoja ja tästä selvitään”. Tässä kaksi päällimmäistä ajatusta, jotka itsellä ovat viime aikoina olleet mielessä. Welhojen toiminnassa noin viikko sitten tehtiin valmisteluja miesten edustuksen karsintapelejä varten ja jaettiin Junnuliigan tuomarivuoroja. Keskiviikkona 11.3.2020 teimme seuran hallituksessa maamme hallituksen linjauksia noudattaen päätöksen siitä, että seuramme yhteisharjoittelu keskeytetään välittömästi. Tämän jälkeen salibandykausi on todettu maassamme päättyneeksi. Tapahtumat ja virustilanteen nopea eteneminen ovat yllättäneet meidät kaikki. Näen, että nopea päätöksemme toiminnan keskeyttämisestä oli tilanteeseen nähden oikea. Urheilun piti väistyä isompien asioiden tieltä.

Salibandyseuran Welhojen toiminta koskettaa normaalissa arjessa iso joukkoa pelaajia, toimihenkilöitä, vapaaehtoisia, katsojia ja perheitä. Olemme kohdanneet kauden aikana lukuisia joukkueita, osallistuneet harjoituksiin, matkustaneet ison määrän kilometrejä, voittaneet ja myös hävinneet pelejä. Tämä kaikki on ollut mahdollista yhteisen tekemisen ja yhteisten ponnisteluiden kautta. Joukkuetoiminta ei ole mahdollista yksin. Nyt toiminnan keskeytyessä ulkopuolisen tekijän, Koronaviruksen takia, on todettava, että seura ja urheilu ylipäätään, ei ole erillinen osa tätä yhteiskuntaa. Me saamme paljon ja annamme paljon ympäröivälle yhteiskunnalle, ja liittymäpinnat 850 jäsenen seurassa ovat laajat ja moninaiset. Tässä kohtaa haluan hallituksen ja työntekijöiden puolesta kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia pelaajia, pelaajien vanhempia, toimihenkilöitä, talkoolaisia, katsojia, yrityksiä ja yhteisöjä; kaikkia, jotka olette olleet mukana. Ilman Teitä ei olisi toimintaa. Iso Kiitos kuluneesta kaudesta.

Urheiluseuran toimintaan ja salibandyyn liittyvät kiinteästi elämykset, yhdessä tekeminen, liikunta ja mahdollisuus itsensä ylittämiseen. Nyt yhteisen harjoittelun ja pelaamisen ollessa tämän kriisin takia tauolla, nousee keskiöön väistämättä yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Vaikka meidän on pidettävä tartuntavaaran takia fyysistä etäisyyttä toisiimme, on yhteisöistä ja yksilöistä huolen pitäminen tärkeämpää kuin koskaan ja tämä koskee kaikkia elämän osa-alueita, ei pelkästään salibandya. Toimitaan valtiovallan antamien ohjeiden mukaan; ei turhaan altisteta riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä, pidetään huolta käsihygieniasta yms. Tämä on vastuunkantoa. Tässä tilanteessa me kaikki olemme yhdessä. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Tästä selvitään. Yhdessä. Myös tämä ajatus ja tahtotila on itselle kirkastunut tässä matkan varrella. Jossain vaiheessa pallo laitetaan keskelle ja yhteiset harjoitukset lähtevät jälleen käyntiin. Urheilun tuottamat elämykset, yhteinen liikunta, mahdollisuus laittaa itsensä likoon kentällä ja harjoituksissa ovat jälleen arjessa läsnä. Paluu salibandy-yhteisöön ja pelikaverien seuraan mahdollistuu. Sitä emme tiedä milloin, mutta myös se aika tulee.

Tässä hetkessä seuran palkattu väki eli Panu, Mikko, Pasi ja ikäluokkavalmentajat Henkka ja Tommi tekevät koonteja kuluneesta kaudesta, suunnittelevat yksilöharjoittelua ja sen tukemista, hahmottavat tulevien joukkueiden pelaajistoa, yms. Hallinnon puolella on menossa tulevan kauden toimintasuunnitelman tekoa, laskutusta, yms. Lisäksi yleistilanne vaatii jatkuvaa reagointia ja ohjeistusta. Olemme suunnitelleet kertyneiden lomien ja vapaiden pitämistä heti, kun tilanne sen sallii. Luottamushenkilönä minulla on aito huoli siitä, pystymmekö tämän seuratoiminnan elintärkeän selkärangan ja laadukkaan toiminnan takeen säilyttämään ja eikä tarvitsisi lähteä lomautuksiin tai irtisanomisiin. Tässä olemme koko maan työntekijöiden ja yrittäjien kanssa samassa tilanteessa. Perusta on tärkeää saada säilymään, jotta toiminta jatkuu. Seurana haluamme pitää kaikista työntekijöistämme huolta.

Meillä jokaisella on, omien resurssiemme ja tilanteemme mukaan mahdollisuus olla tukemassa jatkuvuutta ja varmistaa, että sinä päivänä, jolloin pallo taas laitetaan keskelle, sanomme ”tästäkin selvittiin, yhdessä”. Olemme avanneet verkkosivuillemme Welhot.fi kannatusjäsenyyden yksityishenkilöille ja yrityksille. Lisäksi käynnistimme ”Tuetaan Toisiamme #Welhosydän kampanjan. Welhosydän kausikortti sisältää kaikki tulevan kauden miesten ja naisten pelit ja tästä kampanjasta kertyvät rahat käytetään koko seuran tukemiseen. Näiden edellä mainittujen tapojen kautta jokaisella on omien resurssiensa puitteissa mahdollisuus olla varmistamassa, että tästä yllättävästä tilanteesta selvitään mahdollisimman hyvin.

Seuran hallitus ja työntekijät tekevät jäsenistöä kuunnellen kaikkensa sen puolesta, että pystymme turvaamaan jatkuvuuden ja hyvän toiminnan myös jatkossa.

Yhdessä tästä selvitään.

Ja kyllä. Olen ostanut Welhosydän kausikortin.

--

Antero Nissinen
Salibandyseura Welhot, hallituksen puheenjohtaja


WELHOSYDÄN KAUSIKORTTI
sisältää KAIKKI miesten ja naisten edustusjoukkueiden kotiottelut kaudella 2020/2021

Hinta: 129€
osta: 
TÄSTÄ


KANNATTAJAJÄSENYYDET

Welhojen kannattajajäsenmaksu (yksityishenkilö)
 - 30€ / kausi
 - liity kannattajajäseneksi 
TÄSTÄ

Welhojen kannattajajäsenmaksu (yritykset / yhteisöt) 
 - 500€ / kausi
 - liity kannattajajäseneksi 
TÄSTÄJaa uutinen

Viimeisimmät uutiset