PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

”Elämme aivan poikkeuksellisia aikoja ja tästä selvitään”. Nämä kaksi ajatusta olivat noin vuosi sitten maaliskuussa 2020 keskeisinä mielessä. Kulunut vuosi on seuratoiminnan kannalta ollut haastava, mutta myös opettanut paljon. Ehkä suurin haaste joka tasolla on ollut jatkuvan epävarmuuden kestäminen ja sopeutuminen siihen, että varmoja vastauksia ei ole, tilanteet muuttuvat ja asioita on tehtävä myös totutusta poikkeavalla tavalla. Vaikka Pohjois-Savossa on pystytty pitämään harjoitustoiminta pääosin käynnissä, niin jatkuvat muutokset, epävarmuuden kestäminen ja pelien puute ovat varmasti vaikuttaneet pelaajiin ja joukkueiden toimintaan ja joukkuetoimijoihin.

Seuran hallinnon ja operatiivisen toiminnan osalta on myös uitu syvissä vesissä. Mukana on seurannut jatkuva huoli talouden kestävyydestä, lomautusuhat, jatkuvat muutokset toiminnan raameissa ja huoli siitä, kuinka parhaiten pystytään tukemaan kaikkia toimijoita ja kaikkia ryhmiä. Taaksepäin katsottuna keskeistä on ollut se, että olemme yhdessä pystyneet hankalissakin tilanteissa valitsemaan suunnan ja toimimaan. Toki tämän hetkisellä ymmärryksellä jotain tekisi toisin tai jättäisi tekemättä, mutta keskeistä on kuitenkin ollut toimiva keskusteluyhteys eri tahojen välillä ja kyky pyrkiä toimia tilanteiden edellyttämällä tavalla.

Tähän samaan vuoden ajanjaksoon ajoittuu myös miesten edustusjoukkueen putoaminen F-liigasta. Joukkue ja valmennus laittoivat likoon kaiken sen likoon mitä oli laitettavissa ja otteluiden sisällä nähtiin paljon hyviä suorituksia ja hyviä hetkiä. Lopulta sijoitus sarjassa oli 14:sta ja se tarkoitti sarjatason vaihtumista Divariin. Naisten joukkueen nousujohteinen kausi F-liigassa vankisti uskoa siihen, että joukkue on oikealla tiellä. 

Kun viime keväästä tähän päivään toteutunutta katsotaan talouden näkökulmasta, niin ilman yksityishenkilöiden, yritysten, yhteisöjen panosta sekä seuran saamia yhteiskunnallisia tukia olisimme todennäköisesti joutuneet lomauttamaan tai irtisanomaan työntekijöitä, kaventamaan toimintaa ja tulevalle kaudelle meillä olisi katettavana huomattavasti nykyistä isompi alijäämä. Tältä osin iso kiitos Teille kaikille, jotka olette omalla panoksellanne olleet mukana turvaamassa toiminnan jatkumista.

Kriisi ja pakko sisältävät myös mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Mitä tästä kaikesta on sitten tähän mennessä opittu? Yleisellä tasolla on mielestäni kirkastunut, että vaikka urheilu, liikunta, harjoitukset ja pelit ovat keskiössä, niin vasta yhdessä oleminen, yhdessä tekeminen ja yhteiset ponnistelut koko seuraväen kesken luovat yhteyden, tunnelman ja seurahengen. Tältä osin meidän jokaisen tulee olla ylpeitä ja kiitollisia niistä kaikista ihmisistä, jotka huolehtivat siitä, että joukkueet toimivat, kuljetukset kulkevat, juomapullot täytetään, pöytäkirjat täytetään. Siinä on myös pelaajien hyvä pelata ja harjoitella. Tällä ajanjaksolla toteutettiin ESR hanke ”Welhosydän”, jonka puitteissa toteutettiin, kehitettiin ja pilotoitiin monia seurayhteisön vahvistamiseen liittyviä asioita. Myös tämä hanke kirkasti sitä, että meistä kaikista muodostuu Salibandyseura Welhot ja kokonaisuuden toimivuus ja vahvuus riippuu kaikista meistä toimijoista. Toivon, että pääsemme sellaiseen normaaliin, jossa harjoittelu, pelaaminen ja joukkuetoiminta ovat jokaisen kannalta mahdollisia.

Kun tulevaisuutta katsoo, niin seurakokonaisuudessa molemmat edustusjoukkueet ovat ja tulevat myös jatkossa olemaan osa seuran junioripolkua. Niille seuramme pelaajille, jotka haluavat itsensä kilpaurheilullisesti mitata, on näiden joukkueiden oltava se paras ja kaunein tavoite. Samalla on huomioitava se, että itsessään salibandy lajina ja harrastuksena säilyy kaikille mukavana ja hauskana harrastuksena. Tämä tarkoittaa edelleen seura- ja junioritoiminnan jatkuva kehittämistä harjoittelun, taustojen ja talouden osalta. Miesten nelivuotinen taival kirkkaimmissa valoissa osoitti sen, että organisaation on oltava riittävän vahva pelaajiston, taustojen ja talouden osalta, jotta pelaaminen ja pärjääminen F-liigoissa on mahdollista. Kun F-liigaan miesten osalta palataan, niin näiden osatekijöiden on oltava kunnossa. Naisten osalta näitä osatekijöitä on myös pystyttävä vahvistamaan tässä ja nyt.

Vaikka koronakriisi ei ole ohi ja tulevaisuuteen liittyy edelleen paljon epävarmuuksia, voi sinne kuitenkin katsoa entistä luottavaisemmin. Kaikesta koetusta huolimatta tai ehkä juuri siitä johtuen, näen että olemme yhteisön ja yksilöiden tasolla vahvempia, kokeneempia ja olemme oppineet ponnistelemaan ja selviytymään. Monella tavalla meillä on nyt erilainen ja erityinen mahdollisuus rakentaa yhdessä tätä seuraa entistä paremmaksi ja entistä vahvemmaksi.

Aloitamme tuen hankkimisen edustusjoukkueille tulevaa kautta varten pelipaitahuutokaupan ja Welhosydän tuotteiden myynnillä. Lisäksi avaamme Fair Donationin kautta mahdollisuuden lahjoittaa rahaa seuratoimintaan. Kaikesta myynneistä ja lahjoituksista ohjautuu 10% seuran Welhosydän rahastoon. Welhosydänrahasto on mahdollistamassa sitä, että kaikilla on mahdollisuus harjoitella ja pelata. Samalla myyntiin tulee Welhosydän kausikortti, jolla näkee kaikki miesten ja naisten ottelut. Toivon, että mahdollisimman moni tarttuu näihin tukemisen mahdollisuuksiin omien voimavarojensa puitteissa.


Kuopiossa 22.3.2021

Antero Nissinen
Salibandyseura Welhot PJ

 

VOIT TUKEA WELHOJA SEURAAVIN TAVOIN:

1. WELHOSYDÄN KAUSIKORTTI KAUDELLE 2021-2022
- Welhosydän kausikortilla näet naisten (F-liiga) ja miesten (Divari) kaikki kotiottelut (runkosarja + mahdolliset jatkopelit)
- kortit myynnissä
TÄÄLLÄ (Tikettin verkkokauppa)
- hinta 149€ /kpl

2. PELIPAITA HUUTOKAUPAT
- naisten ja miesten edustusjoukkueet huutokauppaavat kauden 2020/2021 pelipaidat
- huutokaupat toteutetaan Welhojen Facebook-sivuilla (naiset ma 22.3. - pe 26.3. ja miehet ma 29.3. - pe 2.4.)
- paitojen lähtöhinta on 50€/kpl, minimikorotus 5€
- Welhojen Facebook-profiiliin pääset
TÄSTÄ

3. WELHOSYDÄN MUKI
- Welhosydän muki on myynnissä rajoitetun ajan (maalis-huhtikuu 2021)
- mukit valmistetaan ja toimitetaan tilausten perusteella (arvioitu toimitusaika toukokuu 2021)
- mukit myynnissä
TÄÄLLÄ (Welhojen verkkokauppa)
- hinta 29,99€/kpl

4. LAHJOITUS
- Welhoille on avattu myös lahjoituskeräys seuran elinvoimaisuuden turvaamiseksi
- rahankeräyslupa: RA/2020/553
- lahjoituksen voi jättää osoitteessa 
TÄÄLLÄ (Fairdonation)


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset