Tänään on vuorossa kauden toinen kotiottelu, kun Seinäjoen ylpeys SPV saapuu Kuopioon mittaamaan Welhojen virettä. Viime kauden kohtaamiset menivät seinäjokilaisten komennossa ja pisteet jäivät vierailijoiden reppuun lukemin 11-5 ja 10-4. Viime kausi on kuitenkin mennyttä ja Welhot lähtee toistamaan muutaman kauden takaista temppuaan, kun Janne Kainulaisen komennossa SPV kaatui Tylypahkassa. Näitä hienoja muistoja lähdetään siis luomaan uudelleen!
 
Vierasjoukkue SPV on ennen päivän ottelua kerennyt pelata uutta F-liigaa Welhojen tapaan kolme kertaa. Steelers kaatui rangaistuslaukausten jälkeen 5-4 ja tappion karvasta kalkkia seinäjokilaisille ovat syöttäneet Lasb (5-6) ja TPS (8-11). 

SPV on viime kausina pelannut hyvin erilaista salibandyä kuin muut joukkueet ja kulkenut näin ollen omia polkujaan luottaen omiin vahvuuksiinsa. Näitä polkuja he kulkevat vieläkin luottaen erittäin aggressiiviseen ja suoraviivaiseen pelitapaan sekä pallon kanssa että ilman. Kuitenkin viime kausiin peilaten pelitapa on hiukan rauhoittunut eikä joukkue ole toteuttanut aggressiivisuutta läpi pelien, vaan on osannut myös rauhoittaa ja iskeä jälleen, kun paikka on tullut. Myöskin tämän kauden ensimmäiset ottelut ovat osoittaneet tämän. Mielenkiintoista nähdä millaisella pelisuunnitelmalla seinäjokilaiset saapuvat Kuopioon ja kuinka Welhot pystyy tähän vastaamaan. Mennyt siirtokesä vei Seinäjoelta pois erittäin kovia pelaajia, joiden paikkaajiksi on nostettu seuran oman juniorituotannon tuotoksia. Mielenkiintoista nähdä milloin uusia nuoria vastuunkantajia nousee isoihin rooleihin ja ketkä pystyvät paikkaamaan menetettyjen Mikko Kohosen, Eero Kososen ja Jyrki Holopaisen jättämiä aukkoja. 

Kotijoukkue Welhot kärsi menneenä keskiviikkona harmittavan tappion, kun Happee haki pisteet Jyväskylään lukemin 3-7. Tappiosta huolimatta pelaaminen oli mennyt jälleen eteenpäin ja varsinkin ensimmäinen erä (3-1 Welhoille) oli erittäin mallikasta pelaamista. F-liiga on kuitenkin erittäin kova ja raaka sarja, jossa yksi hyvä erä ei riitä voittoa tuomaan. Welhojen yksi suurin haaste alkukaudesta on ollutkin saada pelattua ehjät kolme erää yhteen otteluun. Tätä tavoitetta joukkue lähtee vahvasti toteuttamaan tänään SPV:n kustannuksella. Joukkueen sisällä on hurja näyttämisen ja haastamisen halu eikä pelkät sympaattiset tappiot miellytä yhtään. SPV tarjoaa jälleen upean haasteen lähteä testaamaan oman pelaamisen tasoa ja nyt jos milloin joukkue haluaa pistetilin aukaista.

Ensimmäisessä kotiottelussa Tylypahkassa kotiyleisö eli hienosti pelissä mukana ja kannusti isäntiä pelin loppuun saakka. Tämä antoi kotijoukkueelle älyttömästi virtaa ja toivottavasti ihmiset löytävät tänäänkin katsomoihin hivenen poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Tulkaa kannustamaan Welhojen pistepussi auki ja muistakaa noudattaa ohjeita sekä määräyksiä, jotta kaikki voivat turvallisin mielin nauttia salibandystä!

 

Hyppää Welhojen matkaan Instagramissa:

https://www.instagram.com/welhot/

Voit myös tukea Welhoja ostamalla kausikortin:

https://www.seat4.me/kausikortit/sb-welhot


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset