Taistelu Liigapaikasta vaihtui ulospuhallukseen, miesten edustusjoukkueen kausikertomus 2019-2020

Taistelu Liigapaikasta vaihtui ulospuhallukseen, miesten edustusjoukkueen kausikertomus 2019-2020

Miesten edustusjoukkueen kolmannesta liigakaudesta muodostui odotetun haasteellinen, joka päättyi varsin suureen ulospuhallukseen vallitsevan koronapandemian takia. Kevään pelaajamarkkinoilla jatkui valitettava trendi, jossa Kallavesi kuljetti jälleen useamman edellisen kauden johtavan pelaajan isompiin ympyröihin tai siviilihaasteiden pariin. Vahvistuksina saatiin edellisten kausien tyyliin nuoria ja eteenpäin haluavia pelaajia lähinnä alemmista sarjoista sekä junioreista. Joukkueen kokoaminen venyi liian pitkälle kesään, mikä heijastui hieman rikkonaisena kesäharjoitteluna. Myös pelaajiston siviilielämän kiireet sekä valmennuksen petrattavaa jättänyt kesäharjoittelun suunnittelu aiheuttivat sen, että viisikkotason tekemiseen päästiin kunnolla kiinni liian myöhään ennen kauden alkua.

Kausi alkoi Niiralan montun loistavissa puitteissa Happeeta vastaan ottelussa, jossa varmasti yleisö viihtyi ja tilanteita sekä maaleja syntyi molemmissa päissä. Joukkueen iskukykyä oltiin epäilty kausiennakoissa ja varmaan ihan syystäkin. Rangaistuslaukaustappiosta saatu piste kuitenkin loi joukkueeseen uskoa, että sarjassa on tänäkin vuonna mahdollista pärjätä. Syyskaudella realiteetit tulivat joukkueelle kuitenkin vastaan varsin nopeasti. Kaudella 19-20 miesten salibandyliiga oli kärjistetysti jakautunut kahteen osaan, bottom-4 joka taisteli sarjapaikastaan ja top-10, jotka jakoivat play-off paikat.

Syyskaudella joukkueen puolustus- sekä pallollinen peli ei ollut sillä tasolla, että kärkijoukkueita vastaan olisi ollut realistisia mahdollisuuksia voittoihin. Myös joukkueen puolustusta syyskaudella kurittaneet loukkaantumiset sattuivat varsin huonoon aikaan. Joukkue oli kuitenkin ennen kauden alkua asettanut tavoitteekseen niin joukkuepelin kuin yksilöiden kehittämisen, jonka myötä tappioista huolimatta harjoituksissa oli kuitenkin hyvä tekemisen meininki, joka rupesi tuottamaan tulosta kevätkaudella. Moni pelaaja otti suuria harppauksia ja tottui Liigapelien tasoon ja valmennuskin kehittyi kauden aikana. Joukkueen puolustuspeliä saatiin tiiviimmäksi, vastahyökkäyksiä terävimmiksi ja pallollinen peli otti harppauksia eteenpäin. Tästä todisteena muun muassa maukkaat voitot TPS:stä kotona, sekä OLS:sta vieraissa. Kuitenkin kulminaatiopisteeksi taistelusta suorasta säilymisestä muodostuivat tappiot sarjanousija Tiikereille niin vieraissa, kuin kotona, joten suoransäilyjän paikka meni Tiikereille täysin ansaitusti. Voisi helposti ajatella, että joukkue pääsi karsintapeleistä kuin koira veräjästä kauden jäätyä kesken. Joukkueen sisällä oli kuitenkin erittäin vahvana ajatus, että sarjapaikka olisi varmistettu keväänpeleissä. Karsintapelit olisivat myös olleet nuorelle joukkueelle sekä valmennukselle loistavia kehittymisen paikkoja, kun pelataan isoilla panoksilla ja joukkueet jättävät kentälle kaikkensa.

Vaikka joukkuepelistä onkin kyse niin muutamia pelaajia on hyvä nostaa esille:

Maalivahti Roni Tuononen, nousi tällä kaudella sarjan luottomaalivahtien joukkoon, esitti jokaisessa ottelussa tukun loistotorjuntoja. Varmasti tuntemattomampi nimi isolle salibandyväelle.

Riku Tuononen, puolustajien pistepörssin voitto tehoin 21+12=33

Aleksi Ahokas, toinen liigakausi ja pisteet 20+22=42. Liukasliikkeinen hyökkääjä, jonka kanssa monella puolustajalla piti kiirettä.

Joukkueen kokemattomuudesta ja ikärakenteesta kertoo myöskin se, että peräti kahdeksan pelaajaa teki kaudella ensimmäisen liigamaalinsa. (Topias SimonenJere KoistinenJoonas LundellMirko Soininen, Samu KärkkäinenTeemu HarleJarno Laukkanen sekä Niko Eskelinen) Myös maalivahti Lauri Künnap torjui liigatasolla ensimmäisen voittonsa.

Tätä kirjoittaessa tulevaa kautta on suunniteltu jo pidemmän aikaa taustoilla sekä pelaajat ovat aloittaneet omatoimisen harjoittelun. Taikurit ovat ensikaudella vahvempia ja valmiimpia!


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset