Welhoissa käynnistettiin toukokuussa Tuetaan toisiamme Welhosydän – kehityshanke, johon seura sai rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta (ESR) sekä Etelä-Savon ELY-keskukselta. Hanke päättyy kuluvan vuoden loppuun.

Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Isossa kuvassa kehityksen kohteena ovat olleet digitaalisten välineiden hyödyntämisen valmiit ja loogiset mallit ja niiden käyttäminen, vapaaehtoistoiminnan rekrytoinnin ja kouluttamisen kehittäminen, sisällöntuotannon monipuolistaminen ja uusien toimintamuotojen pilotointi. Välittöminä hyötyinä hanke toi seuraan esimerkiksi uusia vapaaehtoisia ja kerho-ohjaajia, vapaaehtoistehtäviin tarkoitetut oppaat, sisällöntuotannon tehostaminen ja ”Meidän Welhot”- uutiskirjeen.

Verkkosivuilta löytyy nyt ”Tule mukaan!”- sivu, josta jokainen voi helposti löytää itselleen mielekästä tekemistä. Myös yritykset on otettu hankkeessa huomioon ja heille on tarjottu uutta ryhmämuotoista toimintaa ja selkeä esite, josta näkee Welhojen tarjoamat mahdollisuudet. Hankkeen myötä verkkokauppa on ollut toiminnassa syyskuusta lähtien. Opiskelijoita on aktivoitu toimintaan mukaan järjestämällä opiskelijateemainen ottelu. Welhojen tarjoamasta toiminnasta on tehty useita ammattimaisia videoita, joiden avulla kohderyhmiä tavoitellaan entistä enemmän.

Hankkeessa kesäkuusta asti täysipäiväisenä työskennellyt Erik Rönkä kokee tehneensä tärkeää työtä: ”On ollut upeaa nähdä kuinka tehdyt toimenpiteet muuttuvat tuloksiksi. Uskon että tekemämme valmiit mallit ja videot tulevat olemaan Welhojen arjessa mukana vuosien ajan. Olen oppinut, että Welhoissa ketään ei jätetä yksin. Uutena mukaan tulleet on otettu lämpimästi vastaan ja vanhoille tutuille tarjotaan aina apua.”

Toukokuussa hanke työllisti kaksi osa-aikaista työntekijää. Kesäkuussa hanke työllisti kaksi täysiaikaista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Loppuvuoden ajan hankkeessa oli kaksi täysipäiväistä työntekijää ja kahtena viimeisenä kuukautena lisäksi kaksi osa-aikaista työntekijää.


Tule mukaan-sivut

ME.WELHOT.- videot

Toimihenkilöhaastattelut löydät verkkosivujemme uutisista Me.Welhot.- aihepiirin alta
 
 
 


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset