Welhojen harjoitusrinkiä vahvistamaan on saapunut Sveitsistä kolme pelaajaa. Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NLB:ssä Floorball Thurgaussa pelaavat Noé Siegfried (20), Yannic Fitzi (19) ja Silas Fitzi (21) harjoittelevat miesten edustusjoukkueen kanssa kolmen viikon ajan. 

Sveitsissä koronatilanne on tällä hetkellä se, ettei salibandyliigoja pelata ainakaan vuodenvaihteeseen asti. Harjoittelu on sallittua vain viiden pelaajan pienryhmissä, joissa tulee harjoitusten aikana käyttää maskia. Tilanne on sama tällä hetkellä suurimmassa osassa maata.

Thurgauta valmentaa monelle kuopiolaiselle tuttu Jukka Ruotsalainen. Kun tilanne kävi harjoittelun ja pelaamisen kannalta Sveitsissä hankalaksi, otti hän yhteyttä Welhojen valmennuspäällikkö Mikko Tiihoseen. Ruotsalaisen ehdottamat sveitsiläispelaajat ovat motivoituneita harjoittelemaan ja haluavat edetä lajissa mahdollisimman pitkälle. Tiihosen ja päävalmentaja Simo Leppäsen mielestä ajatus treenirinkiin mukaan tulosta kuulosti hyvältä ja miehet otettiin mukaan treeneihin. ”He pääsevät huippuolosuhteisiin treenaamaan. F-liiga on yksi maailman kovimmista liigoista. Tosi sosiaalisia kavereita he ovat ja sopeutuvat joukkueen harjoitusrinkiin erinomaisesti. He pääsevät kokeilemaan miltä salibandyn harjoittelu ammattimaisesti tuntuu”, Leppänen kommentoi.

Sveitsiläiset ovat Kuopiossa nyt kolmatta viikkoa. Ennen harjoituksiin osallistumistaan pelaajat kävivät läpi ohjeiden mukaisen prosessin; heille tehtiin koronatesti heti lentokentälle saavuttuaan, jota seurasi kolmen päivän karanteeni. Karanteeni päättyi uuteen koronatestiin, jonka läpäistyään pelaajat pääsivät liittymään joukkueen harjoitusrinkiin. Edustusjoukkueen harjoitusten lisäksi pelaajat osallistuvat myös urheiluakatemian aamuharjoituksiin. Sopeutumista Kuopioon on helpottanut se, että edustuksessa pelaava Eetu Juvonen pelasi heidän kanssaan viime kaudella Thurgaussa.

”On hieno asia, että pääsemme luomaa yhteistyötä ulkomaille. Eihän tässä ole kuin voitettavaa ja hyviä juttuja kaikkien puolesta!”, kommentoi Leppänen. Sveitsiläisvahvistuksia ei nähdä vahvistamassa Welhoja F-liigassa, sillä heidän on tarkoitus palata kotimaahansa viikon kuluttua.


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset