Janica Luukkanen (kuvassa) ja Merve Atas saapuivat Welhottariin Papasista kaudelle 2020/2021.

Welhojen (F-liiga) ja kajaanilaisen Papasin (1.divisioona) naisten edustusjoukkueet ovat solmineet farmiyhteistyösopimuksen pelikaudelle 2021/2022. Yhteistyö mahdollistaa pelaajavaihdon joukkueiden kesken. 

Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi näkee tämän kaltaisen alueellisen yhteistyön tärkeänä niin Welhojen, kuin koko alueen naissalibandya ajatellen:

"On mielestäni erittäin tärkeää, että pystymme luomaan erilaisia yhteistyömalleja omalla alueellamme muiden seurojen kanssa, esimerkiksi rinnakkaisedustus- tai farmisopimusten kautta. Pelaajakehityksen näkökulmasta yhteistyö mahdollistaa alueen tavoitteellisille nuorille pelaajille mahdollisuuden edetä pelaajapolullaan F-liigaan Welhojen paidassa. Näen tämän voimavarana, ja myös edellytyksenä sille, että saamme ylläpidettyä pitkäjänteisesti kilpailukykyisen joukkueen pääsarjatasolla, ja palvelemaan siten koko alueen tyttö- ja naissalibandya.”

”Nyt solmittu farmisopimus mahdollistaa myös osalle pelaajistamme pelaamisen 1.divisioonan otteluissa Papasin mukana. Tämä monipuolistaa tarjoamaa, ja antaa lisää vaihtoehtoja yksilöllisille pelaajapoluille ja kehittymiselle. On mielestäni tärkeää, että kykenemme luomaan pelaajille tämän kaltaisia yksilöllisiä mahdollisuuksia rajoitteiden sijaan." 

Myös Papasin valmennuspäällikkö Petri Eskelinen on tyytyväinen yhteistyön syntymiseen:

"Kajaanissa on nuoria kehittyviä pelaajia ja tämän yhteistyön avulla saamme luotua yhdessä pelaajapolkua, joka motivoi nuoria menemään urheilu-urallaan eteenpäin. Uskon, että yhteistyön avulla pelaajille pystytään tarjoamaan oikeanlaisia haasteita ja tämän ansiosta farmisopimus palvelee molempia osapuolia."

Kahden edelliskauden aikana Welhojen riveihin liigakentille alueen naapuriseuroista ovat liittyneet mm. Kiia Kokko & Ninni Huovinen (FB Factor), Sofia Pykäläinen & Jenna Väisänen (Josba), sekä Janica Luukkanen & Merve Atas (Papas). Tulevalla kaudella tähän joukkoon liittyy uusia nimiä - ensimmäinen heistä julkaistaan huomenna tiistaina. Ota siis Welhottaret seurantaan
Instagramissa .


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset