Welhoissa kerho-ohjaajana toimiminen on monipuolista työtä. Ohjaaminen sopii kaikille, jotka tykkäävät toimia lasten ja nuorten kanssa ja ohjata heitä liikunnalliseen elämään. Työ sopii n. 15-vuotiaasta ylöspäin ja se voi olla esimerkiksi hyvä keino kerätä taskurahaa tai hankkia itselleen kokemusta valmennuksesta ja lasten kanssa toimimisesta.

Syksyllä Kuopion Klassillisessa lukiossa aloittava Veikka (15) on saanut jo paljon kokemusta kerhojen ohjaamisesta. Hän on tehnyt työtä vuoden verran ja hänen ryhmässään on ollut 8–9-vuotiaita lapsia. Veikka harrastaa salibandya B-junioreissa ja hän tekee työtä koulun ja harrastuksen ohella: ”Ohjaajan työssä on kiva päästä antamaan omia oppeja nuoremmille, kun on itsekin harrastanut lajia jo useamman vuoden.” Haasteitakin tehtävään on liittynyt, mutta kokemuksen kautta hän on niistä selvinnyt: ”Ensimmäisiä kertoja ohjatessa tuli vastaan paljon uusia asioita, mutta kauden aikana opin paljon. Välillä ryhmän hallinta voi olla haastavaa, mutta kokemuksen kautta siinä kehittyy parhaiten.”

    Veikka on salibandyssä monessa mukana.

Veikka kertoo, että ohjaajan työssä oppii ylipäätään vastuullisesta töiden teosta ja lasten kanssa työskentelystä. Hänen mielestään tehtävään sopivat sosiaaliset ihmiset, jotka tulevat kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen. Hän lisää, että on myös tärkeä ottaa huomioon, että ohjaaja osaa tehdä valintoja ja uskaltaa puhua asioista ääneen kaikille. Veikan mielestä työ on hauskaa ja hän odottaa jo seuraavan kauden alkua.

Kuopion Klassillisessa lukiossa opiskeleva Antte (17) on ohjannut kerhoja jo kahden vuoden ajan. Hän on aiemmin harrastanut salibandya ja jakaa nykyään oppejaan 6–8-vuotiaille lapsille. Hänen mielestään ohjaajana toimiminen on mukavaa hommaa: ”Parasta työssä on, kun pääsee viettämään aikaa ja leikkimään lasten kanssa. Ryhmän ohjaamisessa onnistuu parhaiten kärsivällisellä otteella.” Hän suosittelee ohjaajan työtä kaikille, jotka tulevat lasten kanssa toimeen ja ovat kiinnostuneita salibandystä ja valmentamisesta. Lopuksi hän muistuttaa: ”Opiskelujen ohessa ohjaajana toimiminen on hyvä keino taskurahojen tienaamiseen.”

   Antte on hyödyntänyt salibandytaustaansa

   kerho-ohjauksessa.

Welhojen kerho-ohjaajien rekrytointi on nyt käynnissä. Tarkempia tietoja ja ohjeet hakemuksen lähettämiseen löydät tästä.


Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset