Kahden viikon pelitauko päättyy Welhojen osalta tänään, kun joukkue matkaa Hämeenlinnaan kotijoukkue Steelersin vieraaksi. Viime kauden molemmat kohtaamiset menivät kuopiolaisten nimiin vieraissa 8-7 voitolla (rankkareiden jälkeen) ja kotona 9-5 voitolla. Nämä pelit ovat kuitenkin sitä kuuluisaa historiaa ja tänään lähdetään taistelemaan pisteistä puhtaalta pöydältä.

Steelers on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti ja pystynyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa raapimaan pisteitä neljä kertaa. Plakkarissa on yksi kolmen pisteen voitto Nurmon Jymystä ja monta tasaista peliä (joko jatkoajalle tai rankeille menneitä) kovia vastustajia (mm. Indians ja TPS) vastaan. 

Ennen kauden alku hämeenlinnalaiset jysäyttivät siirtokesän suurimman pommin, kun maailman parhaaksi maalivahdiksi tituleerattu Eero Kosonen siirtyi SPV:n vuosien jälkeen Steelers-paitaan. Kosonen on kaiken nähnyt ja kokenut maalivahti, joka on tuonut omalla rauhallisuudellaan ja kokemuksellaan tietynlaista rauhaa koko joukkueen pelaamiseen, joka on myös alkukauden otteissa näkynyt erittäin positiivisesti. Joukkue puolustaa erittäin tiiviisti sekä suurella sydämellä ja ei anna vastustajille yhtään tilaa eikä aikaa. Kosonen maalilla toimii viimeisenä lukkona. Hyökkäyspelaaminen on ollut hämeenlinnalaisilla monen mielestä yllättävän tehokasta. Uusia vastuunkantajia on noussut esiin paikkaamaan Nico Jonaesonin jättämää aukkoa ja tehoja on löytynyt laajalta rintamalta. Suurimpana tähtenä on alkukaudesta tuikkinut Teuvo Kinnunen, joka on tehnyt ensimmäiseen seitsemään otteluun tehot 7+4. Voidaan siis sanoa, että Steelers ei ole lähtenyt nöyristelemään ja selviytymään viimeisille sijoille, vaan he ovat luottaneet omaan pelaamiseensa ja lähteneet jokaisessa pelissä taistelemaan voitosta koviakin vastustajia vastaan.

Welhot on saanut alkukauden pelirupeaman tauottua harjoitella menneet kaksi viikkoa rauhassa omaa pelaamista kehittäen. Pelitauko tuli hyvään paikkaan ja joukkue onkin saanut monta laadukasta harjoitusta alle, joiden aikana pelinälkä on kasvanut jälleen tappiinsa. Pelaajilla sekä valmennuksella on iso halu päästä mittaamaan ja näyttämään nykykunto pelimaailmassa. Luotto omaan tekemiseen on raudanluja! Terveystilanne joukkueessa on hyvä ja pitkäaikaispotilaatkin alkavat pikkuhiljaa harjoitusten kautta päästä lähelle pelikuntoa. Oilers-pelistä sivussa ollut Aleksi Ahokas palaa jälleen kokoonpanoon pienen loukkaantumisen jäljiltä.

Hämeenlinnassa nähdään varmasti erittäin kuuma ja tunteikas peli viime kausien päävastustajien kesken. Saako Taikurit teräksen taipumaan vai tylsyttääkö teräs taikasauvat? Kysymykseen saadaan vastaus tänään klo 17.00 alkaen. Ottelu nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudun kautta!

 

Hyppää Welhojen matkaan Instagramissa:

https://www.instagram.com/welhot/

Voit myös tukea Welhoja ostamalla kausikortin:

https://www.seat4.me/kausikortit/sb-welhot

Jaa uutinen

Viimeisimmät uutiset