Welhojen ja FB Factorin naisten joukkueet farmiyhteistyöhön

Welhojen (F-liiga) ja FB Factorin (Suomisarja) naisten edustusjoukkueet ovat sopineet farmiyhteistyöstä pelikaudelle 2023/2024. Solmittava farmisopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä, ilman erillisten pelaajasiirtojen tekemistä. Farmisopimukseen nimettävät pelaajat voivat siis edustaa molempia joukkueita kauden aikana kulloisenkin tilanteen ja tarpeen mukaan.

Welhojen F-liigajoukkueen toiminta-ajatus on toimia alueen nais- ja tyttösalibandy lippulaivana, tarjoten motivoituneille pelaajille laadukkaan toimintaympäristön, sekä mahdollisuuden omien unelmiensa tavoitteluun liigatasolla. Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lapin mukaan laadukasta juniorityötä tekevän FB Factorin kanssa solmittu farmiyhteistyö tuo jälleen uusia mahdollisuuksia toiminta-ajatuksen toteuttamiseksi: 

 ”Näillä leveyspiireillä seurojen välinen yhteistyö on keskiössä, jotta voimme yhdessä tarjota alueemme pelaajille mahdollisuuksia harrastaa lajia eri tasoilla. Kontiolahden ja Joensuun alueelta liigajoukkueen rinkiin on jo aiemmin noussut useita tavoitteellisia pelaajia, ja tavoitteemme on mahdollistaa sama myös uusille pelaajille. Farmiyhteistyön kautta tämä voidaan toteuttaa entistä joustavammin. Yhteistyö mahdollistaa samalla myös omille sopimuspelaajillemme lisäpelit FB Factorin mukana Suomisarjassa tarvittaessa.”

”FB Factorissa reilut 130 tyttöjunnua T18-T8 joukkueissa. Valtakunnallisestikin tarkasteltuna tyttöjen pelaajapolku on hienoa katsottavaa. Vanhin ikäluokka (2006-2007) pelaa toista kautta T18 tyttöjen SM-sarjaa ja on kevään 2022 T16 tyttöjen Suomenmestari. Pikkuhiljaa nämä tytöt alkavat olla valmiita F-liigakentille ja nyt luotu Farmiyhteistyö Welhojen kanssa mahdollistaa jatkossa pelaajien helpon liikkumisen joukkueiden välillä. Näemme että Farmiyhteistyöstä hyötyvät jo tuvalla kaudella molemmat seurat”, FB Factorin toiminnanjohtaja Markus Holopainen taustoittaa.

 Farmisopimukseen on mahdollista nimetä kauden aikana maksimissaan 12 pelaajaa. Yksi nimettävistä pelaajista on keväällä FB Factorin riveissä pelikentille paluun tehnyt maalivahti Jenna Väisänen, joka pelasi Welhottarien maalilla pelikausilla 2019-22. Farmisopimuksen myötä Jenna nähtänee niin FB Factorin kuin Welhottarien kokoonpanossa tulevalla kaudella.